Кога ви преминаа беблаците од 4 на 3 дремки?? Последниве 2 дена плачи пишти кога ја заспивам на 4тата, а и се спие. Вчера дремна 30мин и веднаш после еден час си заспа пак. А денес не ни заспа на 4тата, си поплака само и после тооа свежа беше како да спиела 5 саати. Дали е до тоа или од друго плачи незнам веќе
Масло за темница на фризи дерм. Од 3 мачкања и помина. Саат два пред бањање намачкај и бањај нормално. Мамич мојава на 3ипол или 4 месеци прејде на 3. Уствари коа и почна 4ти скок. Сега има 3 ама сите по саат ипол два, освен последната шо знае некогаш да и е саат.
@kostovaivana Фала мајка, баш ќе го пробам и тоа. Знам дека тука на форумот го спомнуваа повеќе пати, само не ми беше јасно после колку време користење би требало да има ефект. Затоа му дадов шанса на ова од Мустела, ама некако не ни се покажа добро.
Како бре луѓе толку многу ви спијат децава преку ден? Моево е 4 месеци рамно и има четири дремки макс до 45 минути дремка... ако го шетам надвор па во количка ако сврзе саат ипол. Иначе нема шанси дома поише од 45 мин да спие... тоа не е добро? Колку дремки треба да има на 4 месеци?
Taman si isti bevme, otkako namali na 3 ili 2 zavisi od denot pa prodolzuva poveke od 45min da dreme. Prviot ciklus na spienje e 45min i posle regresijata vo 4skok treba bebe da nauci da se prezaspiva....e sea koe porano koe pokasno koe mozda seuste ne proslo regresija
Ахааа епа добро има надеж тогаш. Ср збунив... саат ипол не ми спиело детево откако е родено, а над саат ипол не праиме муабет ќе си чекам регресија да помине, па да се стабилизираме малку од малку А добро како ги успивате на тие дремки бебушките? Моево и на дремките бара на цице да заспие...
Оффф... јас не го нишкам, исклучиво само цице бара Ај уште нешто да прашам ... колку треба да биде прозорецот на будност кај 4 месечно бебенце? На колку време треба да има дремка? На саат ипол/два?
Ние сме тука негде знам ти се породи некој ден пред мене. Мојот уште има 4 дремки ( се случува и 3 ама поретко) од кои 3 му се по пола саат, 45 мин, саат највеќе, а едната знае да ја завесла и 3 саата. Прозорецот гледам да не е подолг од 2 саата максимум
Ауууу ако спие мојов три саати, нема да знам како да се понашам 3 дремки некогаш 4 по 45 минути... а колку време го држиш буден?
И јас се мислам да намалиме на 3 дремки оти на вечер почна покасно да се успива. Ама незнам како би одело тоа со намалувањето, сега скоро во исто време заспива и се буди цел ден. Има 4 дремки од 2-2 ипол часа, ако намалиме на 3 ќе треба повеќе да е буден
Истово ќе прашав како спијат толку, моево со жив зор 4 дремки едвај по пола саат ретко 40 тина мин. да поспие и тоа со возење во количка со звуци, ма некад незнам дали и тие 30 мин. ги спие зошто не прекинува со цуцлата да си ја влече , велат кога спие бебето спиј и ти аха важи јас немам време да јадам ко човек , кје сум спиела во пола час и стварно незнам дали е здраво точку неспиење моево е 3 ипол месеци , само се надоврзувам на твпјот пост.
Па ти викам ако не почне сам да кенка за спиење, го успивам на 2 саата. Некогаш и после саат од предходната дремка сам клапнува, ваљда зависи колку се потрошил. Најдолг прозорец има пред спиење навечер зашто обично последната дремка му е до кај 17, 18 часот, а он заспива околу 9. Мада сега во 4тиов скок имаше денови и до 12 не спиеше
Абе нас ни пројде регресијата и еве ја со тера саат ипол 2 дремки. Ние и за дневно и за ноќно спиење се успиваме исклучиво со цицката во уста. Ако и се цица цица и после си ја мљацка цицката како цуцла. Сум пробала да и подметнам цуцла, ама одма го осеќа силиконот и ја плука. Иначе на 4-5 месеци прозорецот на будност е 2 2ипол саати. На мојава и е 2, само после последната дремка и е 2ипол 3, зависи кога ќе стане.
Исто, и следам прозорец на будност и и да не покажува знаци, а обично не покажува, ја зимам за успивање и си заспива. Ако не ја успијам на време после со плачки се успиваме.
Истооо. Заспива седнувам да јадам и толку ми е времето уште па 4 дремки по 2 ипол саата на @Oneo ... што убавоооо
Еднаш се погоди на контрола да идеме баш кога требаше да има дремка, леле срце ме болеше. Едно ми спиеше у раце у чекална, друго после тоа нервозен едвај заспа дома, исто со плачки со сите салтанати
Се надевам нема да неспие до 12 саат... ние сме точно 4 месеци, изгледа тек сега јако ќе не удара скоков