И ние денес примивме вакцина, качи темп. 37.7 ја измасирав со алкохол и за многу брзо време ја спушти. Пробај со алкохол измасирај го.
Ноќеска кога цица само не плаче што ми е многу чудно. Од прееска се испитувам што може да му е дали нешто го боли. Многу се нервирам и многу ми е стресно доењето секогаш е со плачење
Мама како мериш температура? Ако мериш во газето, таа е секогаш за 0,5-1° повисока. Во секој случај, под 38.5 е најдобро да не се дава ништо против температура, организмот ствара антитела и сам се бори. Само разладување со туширање без главче, масажа со алкохол разреден со вода 50:50 и чорапчиња натопени со оцет само на топли ноџиња, не на ладни.
Majki da ve prasam od koga pocnavte da gi stavate bebinjata vo baby gym-ot? imam zemeno a ne znam koga da go stavam da si lezi da si igra vo nego? Mozda e glupo prasanjeto ama nemam ppojma stvarno ♀️♀️
Јас почнав од месец ипол негде, морав да барам чаре да го оставам негде и да му е интересно зашто моево само во раце сака. Ги гледаше играчките ама не му држеа некое посебно внимание дека немаше што да прави. Дури после еден месец почна да му е поинтересно кога почна да ги удира и да му тропаат.
Ја ставив на околу 2 месеци не беше нешто заинтересирана ептен за неа, али веќе од 3 3ипол месеци почна да ги фаќа играчките се заигруваше. На 5м веќеја искрши пијано подлогата обрачот е навален и не стои исправено со нозете како го репкаше и сега веќе и не ја ставам оти крај му се пишува
Јас мислам првпат ја ставив околу 2 месеци. Ама не беше многу заинтерана, нормално мн мала беше јахах, а од 3 месеци веќе долго време лежеше на него и си играше. А сега на 4+++ веќе искршено е скоро хахах
Бебињата кога плачат , вриштат ,кога ги земете кај вас да ги гушнете, се смируваат или ? Моето никако не се смирува, се мислам да не му давам доволно љубов па не осеќа незнам а вака додека играм со него се смешка цело време... Само за плачењето се замислувам свашта Исто и да ве прашам моето се нервира кога го ставам на страна и повисока перница кога му ставам да е подигнато малку се нервира, плаче .. како да направам за да се навикне?
Да се надоврзам на темава, што препорачувате да земам бебе пијано или округлине подлоги што се поголеми?
Jas go imam kupeno uste pred da se rodi sinko ama ne sum pocnala uste da go koristam.Denes ke ja isperam podlogata i od utre ke go stavam da vidam sto ke pravi pa ke ti kazam.