Пијаното нас ни е најискористената работа досега Подлогата не ја сакаше многу на почеток, многу играчки му беа одеднаш, па извадов се и го оставив огледалото само. Огледалото горе, пијаното лево до него и си раскажува нешто мали, си се смее, циркузи е Иначе сме 2+++ сега, а започнав да го клавам на 2. Вакво е нашето https://www.mytoys.de/kids-ii-baby-...aBcI8ZclyNaoEr_l4iOEhOliGoH-UFfxoCF0kQAvD_BwE
Зависи која е причината за плачењето, некогаш да некогаш не , еве пример моево ако плаче за јадење ние сме на ад , додека не му спремам и дадам нема смирување , некогаш си плаче за внимание тогаш во прегратка се смирува , ако е преморен и му се спие исто пак не се смирува дпдека не го успијам, значи има разлика од бебиња до бебиња, некое ќе се смирува некое потешко али тамн работа да мислиш дека му фали љубов , јас сум сигорна дека си го сакаш и има доволно љубов само такво си е бебчето а можеби таков му е и периодот ќе смени нема све така да биде , не си мисли глупости молим те и уживај си со бебушот , инаку и моето не сака на поткренато веднаш се буни, кенка си сака рамно и не го форсирам кога ќе сака тогаш мислам не треба да се трудиш да го навикнуваш на повисоко кога ќе се осеќа спремно и кога ќе сака сама ќе дознаеш ( за кратко нема да сака на рамно да седи него све на повисоко ќе сака за да набљудува ,нема да можешда го здржиш на рамно)
Zdravo mamicki, so bebe sme 10 dena megjutoa kozata po celo telo skoro mu se lupi, od pedijatar kazano da mackame so maslo bekutan megjutoa uste ne pominuva. Pa dokolku imate nekoj sovet bi ve zamolila da mi kazete. Ubav den.
Нормално е да се лупи кожичката, кај некои бебиња повеќе кај некои помалку кај некои ич. Секако почесто ќе одите на педијатар во првите месеци така што ќе си следи стручно лице не се секирај.
Што е разлика меѓу големата и малата Софи глодалка? Едит. И дали ги ставате децата на подлога на под периодов? Многу ми е страв да не настине, а одоздола има тепих, ќебенце па подлога
Почнав да го ставам од кај 2 ипол месеци, не разбираше сеуште да си игра ама си лежеше. На 3 месеци почна да ги фаќа, да ги ниша. Сега штом го легнам не го интересира ништо, се врти одма на стомак.
Моето е цело време доле,плус лази така да повеќе е на паркет него на подлогајас не му се замарам за настинка , може дека и во зграда сме па топло е и доле од парното.
Јас со јекодерм ја мачкав, али можда првите три недели така и се лупеше кожичката, дури потоа и се среди. Јас ја оставам. Топло ни е во соба, али и под нас грејат па затоа мислам нема гајле.
Ние се грееме со парно. Малиот е 5 месеци, на подлогата е цел ден, под тоа само паркет. Бос е цело време
И кај нас во зграда со парно, претопли е, бебе е цел ден на под со боди на кратки ракавчиња и без чорапи.
За бебе од 8 дена која е идеална температура за спиење во спална соба и како да ја облекувам? Се плашам да не е премногу боди на долги, чорапи и шпихозни?
Same. Од ко е родено е само по боди, чорапи па ич му немам облечено, само за сликање . Вчера од мерак му облеков едни тренерки, дете цело време нервозно едвај спиеше преку ден. Џабе арчам пари и така за надвор е пак во некој скафандер. Од меките де. Околу 20-22*Ц. Иначе зависи колку ви е топло во собата, ако и вие сте со гратско парно пример, е тогаш е вртоглаво премногу. Плус ако го покриваш со ќебе.. Еве како водич сликава како да го облекуваш за спиење отприлика.
Некако денес грло ме заболува и носот како малку да ми тече. А 5 дена немам излезено од дома. Може нешто на бебе да му пренесам. Не знам настинка ли е што ли е...во принцип не се разболувам. Се лечам со лук и супа обично