Продолжете така во затемнета просторија и полузаспана. Ќе биде се ок. Еве јас сум била таква мајками ми има кажувано... тешко неа било али тоа е. Еве сум здрава, жива и се јадам сега
Тие се ангинсепт од жалфија шо ги имаш земено. Слободно лижи, премногу малку жалфија има во нив за да ти направи проблем. И безбедни се за доење.
Девојки здраво. Сакам да ве прашам нешто шо ме мачи.Се породив пред една недела и моментално бебето ми е на терапија со антибиотик за некаква инфекција и тромбоцитите му се ниски....Плус имав мекониумска плодовс вода.Се е другото во ред значи баш се сите органи се. Ево најдобар ред.... Ме интересира дали некоја се соочила со таков проблем и што да преземиме. Велат дека нема место за паника и се ќе се среди но јас се плашам..... Некој совет ве молам
Od zalfija pastili mozis Mene maticnata mi prepisa takvi I tie od islandski lisai smees Jas gi zemav dodeka bev bremena za grloto.
На контрола матичниот ни кажа дека кај и да е , можно е запчиња да ѝ искочат, отечени ѝ биле непцата ( нема ни 4 месеци) . Би сакала да почнам да ги мачкам со гелче, гледам прстите ги изеде и убаво ѝ е кога ја чешкам по непцето. Предлог кое гелче ви се покажало како најефикасно?
Mojata kerka bese taka im davaat antibiotik zatoa sto se ima pokakano vo vodata i se ima napieno od istata,nisto strasno 7 dena bevme so antibiotik vo bolnica i potoa se bese vo red
Ве молам за совет бебе е 3 месеци во последните вечери кога спие ја мрда главата лево десно како да е нервозно . Убаво напредува преку ден е весело си прета ама ова брзо движење лево десно во сон со главата ме загрижува дури и кога е нацицано пак истото го прави
И ние бевме 7 дена на терапија ама не се ксчуваат тромбоцитите па сега сменаа антибиотиции....Многу се плашам....
Мојата е скоро 3 месеци, исто главчето цело време лево десно го мрда кога спие полесно, ама и генерално елата е размрдана некогаш едвај ја скротувам, прета и со рачињата и ноџињата. Можно е да се запчињата како што вели @IRBBB и рачињата и Софи ги става в уста и лигави многу.
Za trombocitite ne bi znaela da ti kazam ,a moze i ne se sekjavam sega bese toa pred 10 godini,no vo sustina dobro pomina i doma koga ne pustija prodolzi so antibiotik ama osven toa nemase ponataka nekoj pro lem
За тромбоцитите искрено немам совет бидејки немавме проблем со нив, ама и ние имавме инфекција заради напивање плодова вода, лежевме на болница 10 дена од кои пола примавме антибиотици, за брзо си се исчисти инфекцијата без последоци…Се ќе биде во ред
Дентинокс кај нас се покажа добар. Исто и на Фризи Дерм гелчето. Плус некое од Грција Мундисал зедов летово, мн ми го фалеа, јас сеуште не сум имала потреба да го искористам.
Здраво...бебето ми е реиси два месеца,и на ексклузивно доење сме.Проблем е што не е какано 4дрна..Има грчеви,се вцрвува,плаче на моменти. Ккако да му помогнам да се испразни?(кадам компот од сливи,овошје,вода...)
Нешто за грчевите давате? Не може да се искака ради грчевите, инаку имаме добро искуство со колиеф во комбинација со еспумисан за грчевите, а за полесно какање и бекутан чајче, се какаше дур го пиеше чајчето обавезно.