Можи да се видиме,ќе се дружиме. Хахаха Не ме разочарувај да треба да чекам некоја година да почни да ме бара хахахаа..
Топло му е. Јас гасам радијатори и пак е само по боди цел ден, а навечер за спиење по памучни шпихозни дека го покривам со тенко ќебенце преку ноќ и логично ми се открива.
@KonstantinaM @Oneo @Autumn Love ау фала ви женски ќе го раскомотам детево, сирото може и преку ден од топло кратки му се дремките Иначе не е некое буцко 7ипол кила е скоро 6 месеци
Здраво женски Ние почнавме со вкусови од 4ипол месеци, на бебо дома му правам кашички да пробува по малку Е сега ми остана ориз палента и просо да му дадам Од кој ориз земате, т. Е. Каков, тој што е бебешкиот или мелен ориз од сочева долина или некој др? И палента и просо какви да земам? Фала
Штом јаде во затемнета просторија и полузаспана, се работи за типичен штрајк, криза во јадење, кои најчесто се полопуваат со скок во развој иако не мора да значи.Јас мојата ја хранев само така и тоа траеше скоро два месеци.Уште малку ќе прави 5 месеци, и како поминува 4тиот скок приметувам подобрување, односно почнува да јаде и кога е будна.Терајте само така, во полузаспана состојба, ќе се среди за некое време.И да трае подолго не се секирај, може да трае и до два месеци.Ова баш од педијатар ми е кажано.
Mamicki kazete mi koj moze da mi pise izvestaj za kleksani, maticniot ginekolog mi vika deka nejziniot izvestaj ne vazel za refundacija
Molam za sovet... Spie na 23stepeni toplo, obleceno so bodi na kratki, corapi i spihozni. Pokriena so kebe. 1.Dali e normalno obleceno za taa temperatura? 2.Zosto ima ladni race (isklucivo race, drugo nisto) 3.zosto cesto pati ika? Novorodence e Blagodaram
1.Таман е облечено. Иста температура и кај нас е, исто е облечен. Јас од почеток не го облекувам многу. 2.Рацете и ноџињата нормално е да се ладни. Тоа е поради недостаток на циркулација на крвта која си се регулира подоцна, така ми кажа педијатар. Немој да се водиш според рацете колку да го облекуваш, ќе го преегрееш, а рацете ќе се пак ладни. 3. Икаат во стомак дури се, икаат надвор, икаме и ние... Бебињата икаат почесто ама и тоа е нормално.
Се согласувам со сѐ што @Oneo веќе ти напишала. Само да дополнам за икањето, педијатарот ми рече дека се чистат од плодовата вода, затоа толку често икаат. Во секој случај, нормално е.
@Candyyy исто моето ика од сам старт. Се чисти на тој начин. Кажано од педијатар. Ма да ние уште икаме . Како напредуваат месечно вашите бебиња? Првите 3-4 месеци. Ние до сега во просек 1кг. месечно, а на последно мерење сме 1 кг. ама за месец и пол. Д-р вика супер си е. А ја приметувам дека помалку пие млеко и се сме со плачки кога јадеме веќе цел месец.
Според нашиот педијатар, првиот месец треба да качи од 800 до 1000 грама, а секој нареден 500-600 грама. Така да кило е супер. Ќерка ми до сега кило нема качено, во должина расте повеќе него во тежина
По 1кг секој месец до 4ти. Сега за неколку дена прави 5месеци па ќе видиме овој месец колку, али мислам околу 600гр има ќе има накачено. Според тоа што ја мерев пред 10дена.
Нормално е помалку да качуваат после 3-4 месец.Мојата последниот месец има качено 500 гр, а за една недела ќе прави 5 месеци.Педијаторот вика дека е супер.Проблемот со пиење млеко кај нас трае веќе скоро два месеци, вчера се оправи и испи доста, само што се израдувавденес пак исто, пак се буни кога требацда јаде.
Прв пат да е сув памперсот после неколку часа. Нормално е? Целосно сув значи. Кога слушам дека му хрчат цревата, гладно е или грчеви или нешто трето? Бебе 4+
Мене два пати ми се има случено сабајле. Цела ноќ сув памперс и само што ќе се разбуди го полни. А па не ми текнало да прашам дали е во ред.
Normalno e posle 3-4 mesec pomalce kacuvaat poaktivni se i pomalku spijat. Mojata na 5.5 mes bese Ako e izoliran slucaj ne bi trebalo da e strasno, razmisli kolku ima vnesuvano tecnost pred suviot pampers. I nas ni se desavase vo ubavoto vreme koa bebevo cela nok spiese i ne cicase. Sega se budi 2-3 pati za cicanje navecer i sabajle mislam kilo tezi pelenata
Пак јас Бебе обично заспива околу 20 часот Денес заспа околу 16:30 и сеуште спие, а во меѓувреме цицаше два пати. Да го оставам да спие? Нормално е?