Сакам да ги сменам д3 капките, односно сакам да давам само д3 без омега. Моментално давам на бејбитол д3 плус омега. Какви чисто д3 капки давате, да земам на бејбитол или некој други се подобри?? За големиот давав вигантол ама ги нема веќе тука.
И мојата бе исто. Си какаше еднаш два пати на ден или преку еден ден. Сеа од кога настина по 4 пати кака ама многу и е смешна, коа ќе почне да мука да стенка и само слушам трррррт дури у кожата околу чмарчето и вцрвенета од шо толку кака и ниедна крема не помага.
Taka site pravat.Mojata od dva meseci nonstop e so racete vo usta,a posebno sega, epten I se slatki .Site mi vikaja zapcina ke I izlezat ama eve za nekoj den 5 m ke praj uste nema , duri I koga cica sega nekoj pat znaj I gradata vo Usta ama I prstot podpiknat
Samo citate po toa internetot I se vodite samo po tabeli nie ne sme praele taka . Skok vo razvojjj ?? So e to?? Ne sme znaele ni skok ni nisto pa porasnavte se del od komentarite na poedini licnosti.
Rekov da probam prvo taka so spric Dali ke go pija I za sreka go ispi nemase potreba da go rastvoram.
Тие бебиња што имат рефлукс што е подобро да остане некое време во истата положба на доење или веднаш да се подигне да ждригне
Мојава не е настината кизне што и е овие 2 дена хахахах Почнува да кенка и јас мислам и се цица и ја земам, и само што ќе почне да трга ја става раката на око и си прави трррт И јас само ја мачкам душичка вцрвенета е хахха
Мајки јас си увртев нешто во глава и не можам да не се замарамМоже ми е малку глупаво прашање но баш сум загрижена.Сакам да прашам вие што ги храните вашите бебенца со шише, како го правите тоа? Јас ја хранев цело време држејќи ја во раце со главчето поткрената.Но со оглед дека ми прави проблем со пиење односно не пиење на млеко веќе некое време, пробав се и сешто само за да јаде.Е сега ја хранам најчесто во полузаспана состојба додека лежи на кревет, некогаш на страна некогаш на грб.Тоа што ме плаши е дали може да дојде до гушење во таква положба со оглед дека е во легната положба?Знам дека е подобро да биде подисправена но вака најдобро успевам да ја натерам да испие повеќе.
Со оглед на тоа дека само легнат цица син ми, мислам дека нема разлика, ниту пак проблем. Сепак, тие имаат рефлекс, контролираат и колку тргаат и колку голтаат.
И јас така мислам, ама таква неоснована паника си направив, и јас не знам зоштоСамо кажи ми како легнат го доиш, во раце ти лежи или баш на кревет лежи?
Исто мислам дека не е проблем, плус и веќе големки се бебушките. И ние легнати се доиме. Легнат на кревет и градата му ја давам. Како со кабел поврзани
Значи во иста положба се, само што ние сме со шише.Стварно ми олесна.Откако станав мајка мислам дека од се и сешто се паничам Фала ти најмногу.
Така еАма навистина ниту педијатар може да ми помогне, како што тука можам да си најдам одговор на се и да се утешам
Колку само ми помогнавте, да знаете.Барем ќе можам да заспијам сегаНе можам да барам други положби зашто само вака успеваме да се нахраниме без проблем правење