Женски, бебево 2 месеца е точно, веќе 2 недели пред 01ч не ми заспива..не е врзано со спиење преку ден знам...во 18ч се буди од дремка, цица, го бањам, пак цица и дреме не заспива...кај 22ч едвај ќе заспие на мене и лежам така па може и саат, да го спуштам очите у сек ги отвара како да не ни спиел. И док не дојде 01ч уцврстување никако. Каде грешам?!
Нигде не грешиш мајка, во таа возраст немаат уште воспоставено биоритам на спиење. И ние бевме слично будни на таа возраст, па почна сам полека да го враќа саатот за спиење. Единствено можеш да пробаш некаков ритуал да му правиш пред ноќното спиење, на пример дали бањање во исто време па цицање во затемнрта мирна соба, за да поврзе дека време е за спиење. Пробај менувај, секако на крај останува да се прилагодиме на барањата на бебуш
Бањај го накај 7, таман до кај 7 ипол, 8 да е буден и после тоа успиј го. Како се успивате? Не го оставај да спие на тебе, му го кршиш сонот кога го преместуваш.
Majkii od koga pocnavte da vnimavate za glavceto na koja strana spie? Dali koristite nekakvi pernicki? Nie uste vo bolnica spiese na grb ii glavata samo na desna strana, taka i prodolzi eve
И ние кога бевме на контрола на 4м рече ако има потреба ортопед ќе ни кажел. Според неа немало потреба. И кога ја однессов кај ортопед му кажав колку и давам рече ок е, продолжи. Баш прашав да не треба да зголемам, не ми вика таман е. И сега ќе видам на следна контрола што ќе кажат..
Од мн фактори зависи, ако заспива во 1, во колку станува? Колку саати има ноќно спиење, колку дремки има денот и колкави? Од 18 до 22 не заспива ич? Многу е тоа, преуморен е, може затоа не заспива. Мора да вметнеш уште една дремка во тој период, иначе нормално време на заспивање им е така 21:30-22:00 на 2 месеци.
Majki zdravo,jas sum pozitivna na korona ,bebeto ima 2 ipol meseci i e samo na doenje,sega mi dadoa pancef i mi rekoa moze da dois ama nekako mi e misla na niv pisuva da ne se doi da se izmolzuva i da se frla mlekoto ,nekoja so iskustvo
Еве сега се случува понекогаш кога е во релаксатор а не го сака баш многу и да тегне раце по мене скоро 6м сме
Pa zaradi toa sto ne sum dobra imam naod na plukja , i jas go piev koga bev bremena,ama sega vikam druga e situacija bebe cica ,neznam mnogu mi e misla ,doktorive mi rekoa moze isto da cica slobodno
Штом доктор ти вика можи, значи можи. Има многу антибиотици што се дозволени дури се дои. Нека поминува со лесно
Fala vi zenski ,jas ne se somnevam vo doktori ,a i od obicna nastinka spustam na plukja ,pred da se porodam imav pneumonija edvaj se opraiv ,sega korona me fati od doma sedenje i od tolku pazenje i me fati strav iskreno pa i so malo bebe ,ama toa e sto e ,sto mora ke se pravi
Od kolku meseci pocnuvaat so lazenje bebuskive I Dali planirate da koristite dubak,dzamper?Ortopedive ne preporacuvaat da se koristat pa sto mislite vie za toa?
Внимавај да не пренесеш на бебе, носи маска и често миј раце. И јас бев во иста ситуација, но во нашиот случај и ќерка ми се разболе. Сега фала Богу супер сме. Ќе помине. Со лесно
За периодов па и таму февруар март дали би ми требала јакничка или само со скафандер да терам? Сега сме 4 мес.