Мајки освен капки за грчеви и за коски што друго давате на бебушки?Моето е еден месец и сме на доење , дали треба да воведам чај ,вода?
Не. Чим е само на доење нема потреба од чај, вода. Башка сега не се горештини за вода да треба. Моево е 5+, освен мајчино млеко, друго нема ништо пробано.
Исто како @Lili4e и јас не давам ништо друго, само доење и капки. Јас ни во горештините не му давав вода, почесто си цицаше и не забележав дека има потреба од вода.
Ne treba i jas ne davav ama jas sega se prasuvam dali ako davav 10-20ml voda ke ja prifatese polesno za pienje. Sega e 7mes i maka macime voda da pivne
Добро мајки кажете како да го нахранам моето бебе. Цица ептен малку и многу лошо ја фака градата и ссмо малку и тече млеко. Шише не сака го плука млекото исто и со шприц пробав. Памперсите и се празни на секое пресоблекување. Дали треба да бидам повеќе упорна со шише
Вреќичка за спиење. Имам од Виббо универзална величина до 2 г, сега се губи во неа и не ми е практична затоа што се нишкаме за спиење. Каква да земам? Дали тие од Тила се ок, со ракави и без ракави? Какво ви е искуството со оние како шпилхозни, дали тие се подобри? Многу прета со нозе се открива што е нормално, а навечер е студено не стига парното скроз да стопли... Совет ве молам, уште викендов да набавиме
Јас вчера вака слушав памет од мајка ми и изнесов дете во скафандер на шетање, абе почна да кенка само што излеговме од зграда и логично ајде назад. Дури жално ми плачеше со поглед ми викаше ‘ти не си нормална’ .
И јас ги гледав тие на ви бо и баш ради тоа не купив. Си купив од Тила памучна со ракави. И пре пре презадоволна сум. Дома со парно се грееме, топло ни е. Ја облекувам боди на кратки и вреќичката. Сосем таман и е. Првиот пат облеков тенки шпикозни и вреќичката и се испоти. Ја би ти рекла ич да не му ја мислиш, трк до Тила (мојата е 5 месеци 74ка имам земено и и е таман уште сигурно за 3-4 месеци по мое)