Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    10.424
    @Oneo ти го видов Мартин на страната на Baby steps. Препознатлива фаца е срцка:hai::inlove::inlove:

Иначе женски си размислувам за дохранава, за еден месец ќе почниме, па водичка од што му давате? Што да купам се мислам. Чашка, шише..
    Досега од tommee tippee користивме.

На IRBBB, Oneo и kostovaivana им се допаѓа ова.
  2. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Да тој е, секаде го има :rofl:
    По твоја препорака порачавме од таму и не згрешивме. Преубави и убав материјал :inlove:

Јас вода почнав да давам веќе 2 недели, стомачен вирус па да внесува течности.
    Давам од стаклена чаша, шише не прифаќа. Една од ДМ земав демек сам да ја држи ама многу течи, цел се водени. Планирам да му земам пластични чаши, не за една употреба оние, туку подебели, па да си пие сам.

На Naatashka123 и IRBBB им се допаѓа ова.
  3. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Јас му давам од стаклено шишенце Авент и си го прифати без проблем. Мада му давам и чајче и ваљда ми е научено. Иначе сме и ние само на доење ама педијатарот ми рече слободно можеш водичка и чајче :)

На Naatashka123 и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Sto i da zemes na pocetokot ke se vodeni. Jas iam vaka magicna nekapecka 360 casa, mala so klunce i skroz otvorena. Bebe voda ne saka mnogu retko so molenje da pivne i toa poveke od sto i e interesno da se poliva i da brmci so voda vo usta t.e. da pluka. Piela i od caska za rakija ama ima zabce pa strav.mi e. Isto taka interesno i e koa ne gleda od sise 1.5litar kako pieme doma voda i od toa i iam davano. Ke go lapne celo sise i ja i isturam po malce. Probav i so medela calmata sto ja kupiv na vremeto ama ne znae sto da pravi ja buta na strana so jazikot i ja dzvaka, ne cuca....zatoa i mi bese pomislata mozda trebase da i davam po malce od start

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    Нема правило како намислиле така прават :o
    Моево 3 месеци пиеше ад од шише, некогаш чај па одби после, ни млеко, ни чај, ни вода пие од шише. А пробував и од време на време да и дадам со шише да пие за да не заборави ама џабе. Сега за вода по некоја голтка од чашка со клунче пие без да плука и тоа после 2 месеци пробување. Само трпение и константно нудење еден ден ќе почне.

На IRBBB и Pacient srna им се допаѓа ова.
  6. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    77
    Фала ви мајки, мислам дека го надовме проблемот малку ми е глупаво (facepalm) проблемот е дека сум имала многу млеко и јас мислејки дека немам бев почнала многу чаеви да пијам јпгурти и сл. И бебе не можело да ја фати брадавицата дека е тврда и се нервирало од силниот млаз. А за плачењето пред доењето си е карактер и повеке во темна просторија и со финти да се хранеме :)

На IRBBB, Oneo, i13dk и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Odlicno cim e najdeno resenie,bitno bebe da ne e gladno. Inaku mene sestra vo bolnica mi rece da ja istiskam malce aveolata pred podoj za da omekne i da fato bebe polesno. So lesno segA

8. Orange96

Orange96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    103
    Nie sme skoro tri nedeli, poslednive dva dena imame problem so spienjeto, kazete nekoj sovet kako da spieme malku povejke

9. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Ете супер мама. Нема глупаво. Браво треба да ти се каже. Имаше проблем, побара решение и го реши. Супер мама, терајте сега, нека цицка беба :hug:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Во право си, ќе се водени со се нормално. Штом ме види лигавче да му ставам плачи, па само преоблекуваме водени блузи (facepalm)
    Хахаах.. јас од шишенце диретно му дадов вода и пиеше од неа. Оние што се за деца со мал отвор. Мм ми викаше да го оставам од тоа шише да пие, така помалце се воденеше.
    Сега сака вода, прво пие колку сака, после брчи и му е интересно прска и се смее.

На Naatashka123, kostovaivana и IRBBB им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Mene prijatelka mi kaza koa ke namali poveke so cicanje ke si bara samo ke pocne da pie poveke voda taka da ne i se zamaram mnogu. Nudam poveke pati vo denot ama kolku e tolku e ne meram ml zaso ke skrenam....ml voda, gr kasa ne ne mnogu e. A i nema potreb bebe super napreduva

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
  13. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    1.783
    Само да ти кажам дека исти бевме како вас, тука барав совети како да ја натерам да пие вода, поради тоа непиење имавме проблем и со столица подолг период, бебево кога направи 8месеци се смени наеднаш, почна сама да си пие вода од шише со клунче, од тогаш ни се среди и столицата. Ке смени и твојата само дај и време.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Аууу жени оваа регресија во
    Спиење е страшна. Бебе око нема склопено цел ден. До душа проба два пати, заспа во мене ама само што го спуштив ( пред да го допрам за креветче) се разбуди и нема презаспивање. Ноќеска цица на пола саат, саат.. Преку ден многу слабо. Нормално е? До кога ќе трае? Овие два дена е вака среќа маж ми е дома па не сум сама, од утре кичмава ќе ми знае..
    И да прашам, на 4+ на колку време им менувате пелени и по колку се полни??
    Јас на 3,4 саата и не се фул, се гледа дека е мочано ама не е тешка пеленката....

16. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Кај нас регресијата траеше една недела. За цицањето нормално е преку ден поретко да цица, пробај полузаспан да го цицаш. И јас пелена менувам на 2-3 саати, освен коа ќе се покака, а мојава ко шо кака 2-3 пати и тоа баш коа ќе и сменам пелена после 10 мин ќе се покака мењаме по 100 пати пелени :rofl:

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    4+ сме и ситничка е малава уште си носиме 56-62.
    Имам за сега скафандер, може ќе го носи уште овој месец.
    Сакаж да земам скафандер а и јакничка некоја,...реално не есекогаш за скафандер

Па дилемата ми е што бројче да земам скафандер и јакна?

18. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    И мојот е ситничок, јас скафандер земав од 3-6 мес, и јакна исто.
    Големки се ама не е страшно.
    Од јакната немам слика, еве скафандерот како му стои

Прикачени фајлови:

На Oneo, ivance.., Autumn Love и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    И мојот какаше ептен, сеа поднамали.
    А мочкани и се пелените тешки или...? Дека јас тешка пелена вадам само насабајле после спиење

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Мече убаво :inlove:

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.