Спреј за нос јас имам прснато неколку пати од тој за бебе што го користам. А за грлото за шмукање од жалфија и спреј од прополис. Прашај во аптека за посигурно.
Од сабајлево и бебуш почна да кашла и тоа со шлајм освен со физиолошки чистење и балзамико хелче друго што смеам? Денес ќе одиме да го слушнат изгледа вирус не подбра сите дома нека но е со лесно
Синомарин да капнуваш во носе и да аспирираш со пумпица. Тоа плус правевме ние. И уште вадиме мрсулчиња. А со физиолошки испирав носе со шприц
Неколку милилитри физиолошки во мал шприц, бебе навалено со главчето нанапред над лабаво и малку на страна (за да тече а да не голта) и се шприца во една ноздра а од друга излегува и повторуваш исто за друга ноздра. Може страшно звучи ама не е болно за бебе и се чисти убаво носето подлабоко. Ова е препорака од педијатар
Оф фалаа ти, морам да пробам страв не страв еден месец е затнат , педијатарот ме праша дали испираме носе јас викам да да а уствари јас си мислев на тоа дека ставам само физиолошки во носе и тоа е тоа
Еве ти мила најлесен и безболен начин за испирање носе. На шпански е видеото ама ќе сватиш. Мојата шо е мрдач невиден и живец мирна седи и нема плачки благодарение на @IRBBB, она ми го прати и ме просветли
@Andrejaaaaaa јас само од лепенките ладно што држат и му менував на неколку сати.Досега без реакција на сите што ги прими. Ако немаш од нив облоги со ациди бирици можеш,до 38,5 туширање без главче,мачкање со разреден алкохол а над 38,5 шурупче можеш.
На почеток се појавија ситни бубулички па мачкав јекодерм а матичната ми рече може и пантексол. Сега само миење со вода