Majki vie sto imate pocnato so kasicki Kako Im gi pravite jabolkoto I krusata? Dali prethodno gi varite pa gi blendirate ili gi podgotvuvate svezi? Sakam da pocnam od 6 m so kasicki pa da si znam Nekako se poveke mi drzi mesto da se svezi,da se zadrzat hranlivite vrednosti
Jabolkoto ti e choking hazard svezo i krusata isto. Vareno malce da omekne i jas pasiram so viluska ne blendam i davam parcinja, t.e. pola jabolko ili pola krusa bebe samo zima jade
Jas i slivi, praska,kivi ne varev. A ne bi varela ni dinja na primer ama mi projde sezona ne stignav da dadam
Слива дадов купечка, а праска и киви не сум дала. Праска дека не и е сезона а за киви рано е страв ми е, на колку дае киви ти?
Pa mislam nemase puni 7...nisto ne i e. Ama tvoeto e malo uste. Jas na 6 pocnav dohrana gledam bebe jade i bataliv toa tabelite. Krivo mi e dinja sto ne i dadov prvite nekolku nedeli poise se pridrzuvav. Sea odime na sezonsko. Jas vo nekoi jadenja i kapnuvam i limonce em za vkus em za vitamini. Super e eve ja se nastinav so temp so kaslanje,nea nisto ne i e da ne ja urocam
Ви ги читам муабетите од вчера за широк повој. Минатата недела на 2 месеци ја однесов во Мајчин дом на ортопед, ни рече дека супер е сè, и колкови и грб, но сепак да сме ставале повој за секој случај, до 5ти месец. Сега ме замисливте...
Јас го користев фрезидерм за големиот и не видов мака при вадење заби Сега и за малово го ставам кога е нервозен и го чешаат непцата и се смирува, и полесно ми заспива сум приметила
Кај моето беше така, педијатар ми кажа нормално е. Ставав облоги со ациди борициди, помина за некој ден.
И јас на почеток ставав. Ама зошто? Демек превенција за исчашување на колк. Не дај Боже ако има, 2 широки повои не го средуваат,, само ортопедски помагала и го полоши состојби, репозиција.
Мисли на супа од петел, или грешам може.. ама за мама ова, оти таа настинала, а не бебе го штити него лимончето и витамините. Јас во супа од петел можам да се удавам, ептен ја сакам, откако ќе се најадам знам и со кутљачата да продолжам дирек од тенџере
Во Мајчин дом се заостанати во 90тите. Не се става широк повој, зашто ги спречува природните движења на бебето и не дозволува само да си ги вежба мускулите. Широк повој се самите памперс пелени. Ќе го цитирам нашиот ортопед Д-р Видоевски, пелени служат за вршење нужда, а не за лечење на болести на коскен столб, за тоа служат гипсови и ортопедски помагала.
Мамички како ги чистите ушињата на бебче? Само со бањарка поминувате, со чепкалки за уши за бебиња? Зборувам и за целата школка не само каде што е отворот. Гледав некое видео дека користат беби стапчиња со веледа масло. Што практикувате вие?