Да. Јас земав капки од оригано за бебиња и прво на мене ги пробав. Солена водичка со мирис. Нит лутат нит печат. На беба и ставав и малку и помагаа. Тогаш беше 5++. Педијатарот ми одобри дека можам слободно да ставам.
Да ве прашам нешто. На другарка моја бебуш има запек. По 7 дена не кака. Само на доење се. Дали ако почнат со вкусови и дохрана ќе почне почесто да кака или нема врска. Бебето е 5ипол месеци.
Мојот какаше секој ден, од коа почнав со храна прв пат се случи два дена да се нема искакано. Би рекла не
Јас сум користела за мене и многу ми има помогнато кај осип. На комшика бебето имаше осип од пелени и исто многу и помогна. И тоа баш флогоцид од вет.аптека земена.
Мојата се немаше искакано 6 дена. Од тогаш почнав секој ден да јадам суви сливи,сега почна да си кака секој ден или преку ден. Нека проба така, кај нас делуваат многу.
Не е новороденче моето ама не е ни големо многу хаха.. Цел стан е со температура од 23-24 степени. Облечен е по боди на куси, тренерки/шпихозни и чорапи..
Кај нас е 20-22, носи боди на долги/кратки и пижамки + чорапчиња. Не трпи многу топло. И надвор низ двор/улица го изнесувам вака облечен + дуксер и капче.
Женски пуфлево навечер се врти многу чудно на меше и со носот во душек. И си ќути така, не кенка, ако го видиме- видиме, ако не така си седи. Како се справувавте со ова?
Имам пишувано за истово. Ова ми беше најтежок период, мислев ќе се задуши Ноќе спие со мене па не можи да се врти од мене, а дење дежурав пред врата или лежев до него.
Majki Malata e 5 + od vcera glavata celo vreme ja vrti levo desno I e kemkava celo vreme.Dodeka spie I dodeka e budna celo vreme e taka I go tegni I usenceto...zvonam kaj maticnata ne kreva ke ja nosam na pregled sekako pa sakam da prasam Dali nekoj se soocil so vakvo nesto I sto moze da e Dali se zabi vo prasanje ili use nervi iskinav ne mozam da ja gledam vaka
Кога излегоа заби кај нас така правеше, ушето мислам дека ќе го искинеше од теглење, сега гледам пак почна ама набабрена е горе цела, па ќе видиме.
Utre ke ja nosam da ja pregleda pa ke vidime sto ke kazat.Ako e od zabite ok ama da ne e useto se plasam deka pred Eden mesec I bea vospaleni I vaka pravese I nemirno spijase se budese so placenje da ne mozis da ja smiris.
Исто. Само лево десно прави со главчето, веќе мислам вратот ќе и се измести Не е кенкава мојава, ама може да се заби. И претходно се лигавеше и се ставаше в уста, ама сега течат лиги како фонтана е и веќе кога има нешто в уста толку се нервира, и лигувките сега најново цели ги пика во устето и жива вода сме.
Hm..znaci i vie ste taka I poveketo Kako sto citam.Bese kemkava od sabajle I mnogu bev zagrizena sto mozi da e ama pa posle nekoe vreme se raspolozi .Se slusnav so maticnata na tel I mi rece mozno e da e vospaleno useto treba da ja vidi da ja odnesam,a mozno e rece I zabite da se pa ke vidime so ke ispadni,koga ke ja odnesam ke spodelam