Ако е на доење, нормално е да не кака и до 10-14 дена. Колку почесто провоцираш, толку повеќе го учиш дека треба да е испровоцирано за да кака. Ова 1200гр за 3 месеци е многу општ одговор. Колку е родено, колку напредуваше по 2 дена, по 1 недела, прв месец, втор месец...? Колку често и колку мл ад ви рече педијатарот да даваш? Дали подоите се ефективни, не во времетраење туку дали влечи, дали голта? Дали кога ќе стиснеш града имаш млеко? Велиш бебето е весело, ако е гладно ќе биде плачливо.
Од 5 месеци и според мене е таман. Пошто си беше на доење не го форсирав по неколку лажички на ден, ако го болеше меше му правев ден, два пауза па пак продолжував. Сега е 6 месеци и полека му воведувам оброци
Кога носето е затнато, само носето,без кашлица... третирате со солен раствор така? И ако нема подобрување кога го носите на лекар?
Да само со солен раствор и по потреба влечам со аспиратор. Мојата така беше настината, само носето. Ама ја дека уплашена 2 пати ја носев да ја слушаат.
Др ми вика не ја носи .ако нема подобрување за 2-3 дена тогаш А башка и многу болни деца во чекална А во јане с има дежурен педијатар за пример да ја слушнат? .да се дополнам... за колку време ви помина? А инхалации кога ви вклучија? Знам пишуваше
Инахалации ни уклучија негде после 5 дена мислам. Јас ја однесов прв пат на слушање оо 2-3 дена од први симптоми и после недела ипол втор пат. Инаханации 5 дена правевме со синомарин 2 пати дневно по 2,5мл. Во Јане има итна служба сигурно ама дали има дежурен педијатар не знам ама не верувам. Од кога и падна папчето по една недела. Значи некаде пред месец да напраи.
Во коритце можи да се бања после паѓањето на папчето. Кога имаше 3 месеци прв пат го избањав во коритце ама помачно ми беше. На рака го бањав од раѓање до 5 месеци. Побрзо ми беше така.
Паднато е вејќе папочето,сакам да ја бањам со масло бидејќи има ептен сува кожа ја мачкав со крема после секое менување пелена не помага. Ја бањав со мустела неколку пати сега земав уријаж да видам дали ке биде подобро
Мајки дали на некоја од вас му засипнало бебето? Моево стана сабајле со засипнато гугање... се извадив од памет Не плаче ама мнооогу вика, ваљда се пробува... може од тоа да засипне?
Пред бањање да, два три часа пред бањање, мачкав чешлав така си стоеше па си го бањав и толку не ставаш веќе ништо, утредента пак...јас 3-4 дена го користев и не му се појавија пак...
Мојата цура. Имапе засипнат глас. Ни дадоа сирупче аериус.и се среди за 3 дена. Најверојатно од сув воздух дома или пеење*плачење по дома. Сега дека поладно и косата не и ја мијам секој ден. Може затоа и се прошири. Од вчера почнав со фризидерм, па ќе продолжам уште два три дена без прекин. Од тоа што ја мачкав цел месец со масла, косичката и падна.
Помогни и вежбај ја дење и ќе совлада побрзо има на youtube многу вежби за вртење а имам и постирано тука на форумот по кои вежбавме ние и си се вртеше од 3м. После беља па спиеше се на меше
Uf pa moeto ic ne saka na mese, a ne pa da se vrti uste Se nadevam deka kje se nauci so tek na vremeto a vo ponedelnik ke pravime 4 meseci
Од прв ден го спуштав во корито, само пазев да не е потопено папчето во стоена вода. Од ко падна папчето скроз си го спуштав во вода, ужива моево во капење. @Oneo како го капеше до 5 месеци така на раце? Моево еве го скоро 7кг е, едвај го држам на крај да го исплакниме со татко му, раце ми паѓаат, не можам да замислам да го држам цело капење .
Сите доктори препорачуваат што повеќе вежбања на меше така се јача мускулатурата со занимавање со играчки и ќе се навикне
Да јас го ставам на перница како членката тука и така си ужива ама да ја тргнам перницата тешко малку ..
Да. Но бидејќи грлото и градите и беа ок....др ни даде аериус и помогна. А ако не поминеше ќе почневме инхалации.