Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.221
    Ние пред една недела земавме од Зегин пумпица со цревце, Шведско производство, 550 ден. и многу сум задоволна.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  2. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    @joy1. Ljubavi zemi si od zegin nosefrida .... made in sweden... nema da zazalis veruvaj okulu 500den e....zaebi tie pumpici so stiskanja gi imam 10. Ova e so crevce ti usmukuvas.... extra...

На wtff и joy1 им се допаѓа ова.
  3. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206

Прикачени фајлови:

На chocolade, leona83, Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    @chocolade јас земав на BabyJoy од Еурофарм околу 2-300 денари беше, лесно се вадат мрсулчињата.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    И јас ја имам на Nosefrida и супер е. За хрчкањето мене ми рекоа на педијатар дека е од што не им е доразвиено 'рскавчето во грлото. И ние хрчевме кога бевме помали, а чисти бевме. Колку е тоа точно не знам, така ми рекоа тогаш.

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.221
    Бaш на таа мислев како на сликата на @evasonce . Не ми текнуваше на името, супер е.

На evasonce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.280
    При затнато носе што ви помага најмногу?

8. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Prvo po tri kapki aqua matis baby i poslr so piumpicata... vadi sve...

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Resivme za noseto aj sega kazete mi na bebusot kaj mene mn. I e crveno liceto i kako rapavko zemav mustela nisto zemav a-derma togas za togas i pak isto. Bev na pedijatar vika ne ja bacnuvajte mnogu mnogu. Do dusa ja gmecime ama se vnimava pak. Na teloto nisto ama liceto..... help

10. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Јас за се низ телото ако одвреме навреме се појави нешто црвенко мачкам еуцерин крема од црвената линија за одрж.на пх вредноста на кожата. Може од 0+.

На evasonce и TIGARCE86 им се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.315
    Отκаκо се ρоди па до ден денес на лице само Јеκодеρм,еве сега почна се во уста да става и веднаш се нафρла,го мачκам од κρемот и лицето му е солза. Е сега можеби миρизбата му е специфична но κај нас се поκажа ефиκасен.

А со κρκоρење на цρевца исκуство? Не е често,но знаат да му се ρазигρаат одвρеме навρеме и тоа јаκо κааκо да е κој знае κолκу гладен,аκо е пρеладеност(што не веρувам) ќе ,,свиρат,,нон стоп.

12. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    И на ќерка ми кркореа додека беше помала, особено додека цицаше и после цицање. Воздух голтаат, ништо страшно.

Последна измена: 21 декември 2014
    На LaDyDoLl и Rabbit им се допаѓа ова.
  13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @evasonce нас ни препорача педијатарката Пантексол маст за такви рапави места, и ни поминуваа после неколку дена мачкање.

На evasonce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    majki da ve prasam nesto,zabelezav deka ednoto oko na buceto moe mu e malku podzatvoreno,epten malku i ne sekogas se primetuva i nekako po cesto go zatvora toa okce,primer koga se budi prvo go otvara drugoto pa posle toa i bas se zagriziv,dali nekoj imal iskustv so nesto vakvo oti citav na net deka vo vakvi slucaevi moze i da se vlosi,vo smisla us da se podzatvori i se pravi intervent :( .
    neznam dali utre da go nosam kaj pedijatarot za da razgovaram so nego ili da cekam januari oti na 12 imame pregled... aj dajte mi nekoj sovet.

15. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.315
    Same here :D
    Пρесρеќни сме инаκу оваа недела,почнавме да κаκаме сеκој ден,се надевам се сρеди и столицата. Можеби
    е смешно но ρадоста на мама и тато е неопишлива.

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.280
    Ние си добивме цефаклор :(
    Знаев дека не е само настинка ,чувствував.Плачлива беше мн па појдов кај др педијатар дома.Вирус е но со црвено грлце и шлајм на градите.Вакцината ни ја одложија.Баш безвезе се осекјам.Во 4 и пол месеци прв пат е болна и се осекјам ко да некаде сум згрешила јас во одгледувањето.

17. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Joy неможеш така мила да се осеќаш ти си супер мама сигурна сум во тоа деца се ќе настинуваат така растат,и син ми нема воопшто настинато ама ако настине ќе пројде да ти кажам што е лоша мајка некни на слава бевме кај една другарка и беше нејзина братучетка која има две дечиња,едното девојче 2 г.другото машко 4 г.кашлаат носињата им течат на ладно во друга соба играат,оваа си седнала не се замара цигарата кафето и викам абе многу ти се настинати децата на ладно играат во таа другата соба,вика ништо не им ако се на ладно трчаат не осеќаат тие едвај дишат со мрсулите до земја и уште цигари пред нив ,сите пушат димници во таа соба ништо не било тоа, вика ќе им пројде ни на лекар ги однела ни па се замара кај играле....дојдов дома му викам на мм тешко тие деца ни мајка им се замара ни татко им оставени сами на себе ццц....

На evasonce и joy1 им се допаѓа ова.
  18. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    Не се секирај мила и ние кога бевме толкави пијавме цефалексин и ни помина за некој ден само да знаеш од 7 дена ако сте во ред да не даваш повејке а не цел сируп да го пијате.
    А ние еве втор ден сме со тт која знае и до 39 да се каче давам сируп ибупрофен спајга и потоа пак се качува уште утре ако имаме правец на лекар а иначе и само се лигави па мислам да не се заби во прашање да не ни излегуваат двојките.

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.315
    @joy1 ние на 2месеци го пиевме и плус 2дена инхалиρавме,од дома не излезени,но ете се случи. Ни во еден момент немој да мислиш деκа не си добρа мајκа,напρотив,имаш и уште една пρеκρасна поголема ќеρκа κоја ти си ја одгледала,ние тебе "вода можеме да ти носоме" :D Ставај ја почесто да цица,само тоа ја смиρува. Гушκајте се,ќе помине за ден-два.

На joy1 и TIGARCE86 им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.280
    Фала девојки на сите.
    Дома почнаа да ми викаат слабо ја облекуваш,ја шеташ мн и мене толку ми фалеше.
    Се надевам дека брзо ке се среди.

На chocolade и TIGARCE86 им се допаѓа ова.