Od pocetok ja kapam vo koritce a papoceto ne I go vodenev go pazev dodeka ne I padna go pokrivav so tetra pelena
Da ..od mnogu placenje kaj Nas bese takva nekolku dena I potoa se stabilizira.Isto mnogu vikase I mnogu se nervirav da ja slusam takva zaripnata,duri ja odnesov I da I go proverat grlceto ama nemase nisto .
Вежбаме цело време кога е будна ама многу ме изначуди и во сон што си вежба сама, си викам ќе се угуши дур спиеме
За тоа се зачудив на толку мало бебе што дале. И јас знам дека е над годинка, јас го давам на поголемкото кога има сува кашлица и одма му се смирува. И обично кога има спуштено на гради или аериус или лоратадин.
Па за таа цена нема подобри мислам. Фала ти, ќе отидам кога ќе дојде мм од работа. Ако не изимале се до тогаш.
Големково се мие во нив за во градинка. Сега со попустот мислам околу 450 ден ќе му дојдат. Поминав вчера јас ама не носев пари. Ќе поминам и јас после.
И јас големиот во нив го пораснав. Сега тешко наоѓам бројчиња за него. 122 им е дефицитарна секогаш, а во некои серии ја нема, 116 му е мала а 128 голема ептен.
Извини ќе те цитирам пак, ама ако не ги следиш, заследи ги prestige kids бутик од драчево е, 95% стварите им се брезе.
До 5 месеци? како го држеше мама? Мене девојка му тешка ми е дур ја полива татко и за плакнење а Мартин буцко ко шо е, како го доддржуваше на рака?
@kostovaivana Го држам со раката под пазуви и на ногата моја "седнат" со газето. Тежи да ама многу ми беше помачно во коритце. Да полнам плус пластика за плакнење и подолго трае. Вака на рака го бањам одма. И сега на 9ипол кг. некогаш така го бањам за побрзо. Ако го ставам во коритце плачи, не можам да го извадам. И сама и со татко му на раце го бањав/бањавме.
Далеку ми се во Драчево, кога беа кај Економското и за мене си зимав од таму. Последните два пара што му гу земав се поголем модел 104 ки. Иначе 110 му зимам.
Со масло како го бањате? Прв пат ке ни биде. Истурете од маслото во водата во коритцето и после не плакнете така?
Ako e samo rasteceno nose nemas potreba od inhalacii...ke si kompliciras zivot so toa, a realno nema nekoj lek da stais u aparatot pak fizioloski rastvro ke vide. Prskaj sinomarin i ke se sredi. Na pedijatar ako pocne da kasla ili ako se zeleni mrsuli
Јас го бањам со Еуцерин масло и обавезно поливање со чиста вода после тоа... еден да го држи, друг плакне
Малку и е затнато, а не и тече. Не кашла. Ме фати паника некни, со дремеше, стана, весела и одеднаш почна да вришти и ја приметив дека и е затнат носот. Пола саат без прекин, си реков готово остана без глас. Па се потсмири. Флитам синомарин од вчера, влечам, од едната искача бистро, а другото ноздре како позатнато, малку бистро, ама подзатнато, така го осеќам на влечењето. А нос и се растечува ако почне хистерично да плаче. А од ова може ли да се спушти на гради или треба и да кашла?
По постовиве ти се приметува дека ептен си испаничена со спуштање на гради. Смири се малку и полабаво. Ќе се разболува нормален процес е, се ствара имунитетот. Допрва и во градинка ако иде. Не спуштаат сите на гради, од затнат нос само неможе да спушти ќе го приметиш ќе кашла, ќе крене тт и слично.
Немојте да влечете пречесто.Штом нема мукозен секрет нема што ни да искочи.Од влечење на празно може капилари да испукат и синуси да се активират подоцна. Ако е сув воздухот дома земи си навлажнувач. Моето бебе од како е родена (3 месеци е скоро) е нонстоп или затната или хрчи.Не прима ништо.Спреј ставам 5-6 пати неделно само.