Jas podobro bi mu dala voda odkolku cepcinja.Ima bebeska voda mama sto ne se prevriva ako ti e sube zemi takva I samo stoplija od dve lazicki nisto nema da mu e samo ke mu gi isperi crevcata da se pokaka.Ke vnimavas samo da ne e mnogu zeska.Za sirupceto pisuva deka e od 0+ mislam go imam isfrleno kutivceto ako znae nekoja majka neka kazi ..ete ako ti e strav namesto dva pati po 5 ml da mu davas Kako sto pisuva ti davaj po pomalku nekolku pati vo denot.
Ивани, а цела кесичка ставаш или како? Гледам една кесичка на 100мл се раствара, па од тоа да му дадам 20мл да испие ? А, гледам може и во млеко да се раствори, ти како го правеше ?
Јас раствора 100 мл со една лажичка, му давам 30 мл остатокот го пијам јас... Пробај кај нас имаше супер ефект
Дојдов да пишам само дека се осеќам мизерно и неспособно да му помогнам на моето бебе. Тоа што ми се плаче е друго. Значи дадов 20ml чајче од бекутан, ставив чепче. Ми рече педијатарот пола, ама јас ставам тоа со напон го бутка назад. Па ставив така потенко парче и секако ефект никаков, не се искака. Помина скоро 1час, детето не ми е какако 3 дена и веќе сум страшно нервозна. Значи читам и кога ќе видам од коку малку веднаш делува нешто кај други бебиња, кај нас незнам што друго да правам, освен да фатам утре пат за Ремедика. Се извинувам на негатива... Тазе Мајка...
Мајки бебето ми е 3месеци и воопшто не сака да пие млеко по 60мл на 3-4 часа некои капки или сируп за апетит.
Jas sekakvi caevi pijam, ovosni, bilni, vakvi takvi, i ne sum primetila razlika kaj bebe. @Naatashka123 sto gelce i stavas?
Ne se vraka...toa sto ke vidis posle skokot toa ti e...ama ne e strasno generalno pozabavni stanuvaat posto se poveke gleda razbira slusa stabilno cvrsto e....e sea pocinja zabi, na high alert da e i ne spie. Mojata spiese odlicno pred skokot, sega ne bas a skoro 8mes e
Софи прати некој да ги земе овие микроклизмички. Само што ке му ја ставиш ке се искака. На природна база се, тенко е врвчето како топломер. Истисни ја наеднаш содржината
Што мислите за пелениве? Во дм се на акција 1+1 за 790ден А во едно има 80 пелени Што значи 160 пелени за 790ден, некако ептен ефтино
Ооо да? Јас па не памтам добро кое бебче кога е родено Исто ние значи се правиме. Сега го чекаме громчето во 5ти скок
Ne e strasno 3 dena sto ne e kakano ostavi go samo ke se iskaka,a ti pij kompot od slivi kruska pij jogurt isto taka.Meme bebe mi e 3 neseca pa na dva tri dena nekogas znae i 4 dena da ne kaka pa ke se iskaka posle ,ako e na doenje bebe e normalno da ne kaka i do 10 dena ne mu stavaj ceo ostavi go ke vidis ke se iskaka, ama ako ti e epten neso na misla odnesi go na doktor
Софи пробај со топломер одма ќе се искака како бомба. Потенкиот дел намачкај го со павловичева и прави кружни движења. Ќе се олесни одма.
Прво мораш ти да се нормализираш и во бременоста си бараше непотребни причини за стрес , ама сега мораш тоа да го заборавиш. Затоа што ако ти си така и бебето ќе ти е напнато , веќе не си сама малце опушти се мисли позитивно. Новороденче имаш , еден куп нови појави ќе се случуваат , твое е да бидиш прибрана и да не очекуваш дека се што ќе прочиташ ќе делува и кај вас. Секое бебе своја приказна. - Грчеви , речиси секое бебе ги има , фаза е ќе помине , менувај капки , пробувај ги сите можни , некои може ќе му олеснат. Некои може и ич да не делуваат и не си ти крива , не си ни прва ни последна. - Какање , бебе може денови , цела недела па и 10дена да не кака , пиј течности , чаеви , јади супа , сливи. Давај прбиотик , смени АД ако треба. Масирај меше , правите вежби со ножиња ќе се искака , давај чајче по малку. Не си мизерна ! Ти си една нова мама во еден нов свет , се ќе биде во ред само најважно мора ти да си смирена и прибрана . Ќе помине и овоа