@Andrejaaaaaa мојот се изнапи и тоа од убавина,да му потурам ме удри по рака и водата право в лице.Голтна,се изнакашла,се вцрве,киваше.Па ред мрсули од што плачеше.Ама никаква реакција немаше за минутка се смири.
И јас така помислив, хаха викам ваљда нема нешо отровно у бебешка.. Исто се зскашла и се вцрви затоа и се исплашив
Добро е ме смиривте. Дека прв пат се напива испаничив малку. Другарка ми вика аман па второ ти е првиот нели пиел, значи јас незнам дали е до мене ама ништо не се сеќавам. А и не е малку време поминато
Нема гајле, мојава мислам секоја вечер си пивнува по една голтка . Коа ја потураме се е со устата отворена .
Значи сума сумарум тоа е тоа,па ко ќе размислам значи и немам проблем хахаха,заспива лесно,ноќе не се буди за играње,туку во последно многу често за цице и одма си презаспива,ама изгледа скокот,па сега заби... ќе издржиме... @Oneo знам дека меденко твој си е спијаче,така и да си продолжи,најубаво нешто за цело семејство и за беба,сите наспани
Мене се ми се поремети. И со 4ти скок комбинација ужас. Нормално е насабајле да не бара млекце? Порано плачеше сега не. Ако не и дадам си се смешка се тегне ама не плаче за млекце. Ама преку ден и навечер пиењето млеко е со плачки. Дали и се спие во исто време незнам. А немаме ред но за дневни дремки. Ред имаме само за ноќно спиење. Ма да заспивањето е со шетање по дома ама до 22 часот сме заспани. Синомарин колку дена може да флитам? Навидум ок е со носето ама кога ќе ја ставам на стомак вади мрсулчиња и како пак да се затнува. Нормално е? Бевме на ортопед втор пат ама шо знам не ни даде насоки за дете, пример во количка под кој степен да ја ставам? Само нека биде на под да вежба. А и јас пак не прашав, смотана!
Преска дадов Аптамил Комфорт т.е до сега 2пати, ама бебе пак е вознемирено. Ми делува како се' да е гладен, или сега го мачи додека се навикне на оваа формула. Или попаметно ми е да си се вратам на Прематуре ? Уште не сме какани...
Mamicki so sto mozam da iscistam palceto na nozeto mislam deka e zagnoeno?Izgleda e nokteto vo mesoto izrasteno ,probav da go isecam do kraj ama Pak e crveno I podueno.Staviv hidrogen da go iscistam ama Pak e takvo.Sovet?
daj mu malce cajce so Kim, anason ili cista voda za da se iskaka polesno.. I ne e ubavo da se smenva mlekoto sega prodolzi so taa formula sto ja pocna. Jas odvaj se ubediv od bebelan na hipp da se prefrlam samo radi toa sto veke ne sakase da go pie.. Mozebi I aptamil kako formula ne mu odgovara. Sega prodolzi kako sto pocna ako ima potreba potamu ke smenis. Isto mislam ima od aptamil mleko za polesno da se iskaka..
Му давам чајче од бекутан, ама и тоа не помага, а како што читам дека има шеќер во него може подобро е вода да му дадам. Педијатрот ми рече после 3кг, може Аптамил Комфорт, а тој е баш за оваа намена и затоа го почнав со намера да му помогнам. Вчера морав да ставам чепче и се искака, ама каката како пастелин му е дефф многу го мачи, само се напнува и црвенее. Во Вторник сум на Педијатар, па може нешто ќе ме советува и во врска со млекото. Фала ти.
Добро нормално ли е бебе 20 дена да не спие денски? Две три дремки од 15-20 мин и толку. Да напоменам дека навечер си спие по 5,6часа. Педијатарот ми рече да не ја будам оти напредува супер
Па до вчера не беше така си спиеше цело време се буди за пелена и цицање ке остане ме кратко после тоа будни еве денеска никако да заспие се мислам да не се грчеви мада не плаче и си цица,ке пратам до вечер
Ако е ден-два, океј, на сите им се случувало, грчеви, температура, скок, заби.. Ама континуирано ако е, веќе е проблем. Ништо мама, на цице, в раце, в количка, како што тоа сака, така ќе се местите за да се смири и да понанка. Во меѓувреме масажа, топло на мешето и лекови за грчеви и челични нерви. Со помин. ❤️