Како јас да го пишував ова. Исто и ние, само мене ме испаничија па правев 300 испитувања ( добро, моето плус повраќаше). Ама весел си е превесел исто како моторче да има, гимнастичар мој Исто и за должината, подолг е од просекот, а послаб... Балансира малиот
Ни се погоди педијатарот нас, инаку многу ги праќаат на испитувања. Кога бевме прошлиот месец ми вика не им се замарај на луѓе, глеј каква е жилава, гладно дете, не прета без прекин
Каде си породена и пред колку време? Јас во поликлиниката се јавив,каде што се води бебе.2 недели никој не идеше, со едно јавување одма дојдоа и се извинуваа сто пати
Во поликлиниката каде што го водат бебето. Јас сум од Карпош, нас не водат пол. Ѓорче. Дојде одма патронажна поарно да не доаѓаше, ми ја умота во широк повој и ми рече да ја бањам со сапун и облеката со сапун да и ја перам
Мајки пак јас, ние воспоставивме доење и сега сме само на цице, скоро секој сат... па имам дилема, градите ми се меки не ми се тврди како кога се полни со млеко, мора ли за подој да имам тврди гради и дали меки гради значи нема доволно млеко за бебе?
Здраво женски, педијатаро ми препорача да исфрлам целулоза до 3м од исхрана, поточно овошје што ја содржи. Бебево нема нешто мн грчеви (за сега). Ме интересира кое овошје поточно содржи целулоза, а и општо што се треба да се исфрли? Бебето ми е две недели.
Не ми е мерен, другата недела сме на педијатар ќе видам. И мене баш ме интересира. Последно на полни 4 мес беше 5800гр, сега е веќе 5 полни, ќе видиме..
Не. Мене од сам старт ми се меки, дали еднаш два пати ми се преполниле и тоа кога бебе имаше врзано 4-5 саати спиење. Во глобала се препорачува да се избегнуваат мешунки, зелка, цирусни овошја, брокула, марула, краставици… Можеш така или да си јадеш од сѐ па да видиш ако бебето има реакција на некоја намирница да ја исфрлиш. А целулоза мислам дека сите растенија содржат во различен процент.
Zdravo majki, deneska primavme vtora vakcina, nema temperatura no doktorot mi prepisa paracatemol sirupce no ne mi kaza kolku treba da mu davam inaku sme za 10dena 3 meseci
Имам пишувано повеќе пати предходно, од самиот почеток градите ми се меки, ми се стврднаа само кога ми дојде млеко таму негде 4-5ти ден после пораѓај, еве и после 10 месеци доење никогаш не сум била во можност да извадам со пумпа повеќе од 50мг,а бебе напредува повеќе и од доволно, додека бебето качува килажа е среќно и полни пелени не се грижи мајка, секој организам е различен.
Здраво.Бебето ми е 5 месеци и во последно време е многу нервозен.Јас си мислам дека го мачат запчињата.Но од денеска забелжувам со тупаница се удира кај устето, и тоа доста силно.Од што би можело да е, дали некоја мајка се има сретнато со ова?
Сака да ја пикне во уста тупаницата? Ќерка ми е скоро 5 месеци и така прави, исто е многу нервозна дури и ржи хахаха ) Тоа го препишувам на запчиња, не знам еве поискусна мајка нека каже
Моето исто прави. Исто мислам од забите, нема сеуште излезено запче. Има 6++ месеци. Мачкај го со гел. Се смирува моето после мачкање.