Мајки што мислите колку време треба да помине од воведување на оброк до оброк. Ви испраќам листа и начин на воврдување дохрана и оброци од педијатар Марина Поп Лазарова. (Една од подобрите педијатри) Она вика 2 недели даваш овошје па веќе имаш оброк доручек, па две недели воведуваш зеленчук со база ориз и компир и воведуваш ручек и исто така со вечерата... нели е некако многу за 6 недели веќе да имам воведено 3 оброка? Значи на 6 ипол месеци 3 оброка? Како правите вие?
Jas pocnav od 4 meseci, sega e 5 i 10 dena I pocnav so obrok za pojadok 120gr denes izede okolu 180, a za rucek planiram na 6 meseci, pedijatarot mi rece nema potreba za brzanje da ima mesec I pol od voveduvanje na 1obrok prioritetno e mlekoto. Pa i taka ke pravam nema da brzam so rucek I vecera, sepak gledam deka ne e spremna da voveduvam I 2 orbok.najdobro e da si go sledis bebeto samo ke kazi koga e spremeno. To e moeto mislenje..
По колку столици имаат новороденчиња од еден месец што се на ексклузивно доење?од 5-6 предходно,вчера 3,денес само 1..
Бебе многу ми се поти позади на косичката. И кога ја хранам и кога лежи. А инаку не е испотена. А вратчето позади ладно. Зашто така? Дома е само по боди маичка и тенко блузиче или боди со ракав.
И ние сме со гратско парно и ако на бебе му облечам блуза преку боди ќе разбере цела зграда . Моево преку ден е само по боди на кратки и од сабајле ќе му облечам пантолончиња кои најчесто во тек на денот ќе бидат слечени. Имам приметено сабајле ко ќе станеме да е вака испотен ко што викаш (спие по тенки шпихозни). Пробај расоблечи го, не се диши од што е топло, барем кај нас.
Јас си тргнувам од мене...си викам не оди блуза на долги а одоздола гола. Затоа и боди маичка и облекувам.
И ние сме со градско парно мама, не се диши дома. Јас со боди на кратки, поретни со тенко боди по долги, надолу тенки пантолони го оставам. Навечер за спиење боди на долги, долни пижами и тенка вреќа, не е цела ноќ изгаснато парното, пак е многу жешко.
Не знаев каде да го поставам прашањево ама тука има мајки скоро породени. Бебушка ми е скоро 5 ипол мес. Е сега, деновиве осетив ко мрдање некое во стомак и не знам дали ми се причинува ама како малку благо да ми мрда стомакот. Имам правено тестови од друга причина, негативни се. Циклус немам после прележана корона. Читав за phantom kicks ама чудно ми е. Има ли некоја мајка вакво искуство?
I jas imav takvo mrdanje vo stomak ,bebe mi e 3 ipol neseci, a iskreno jas ppjma nemav sto mi se slucuva ete sega citam tuka deka kaj ppveke zeni se slucuvalo ova valjda e normalno..
Мајки дали некоја има искуство со шишињата на dr. Browns? И од каде може да се купат? Се работи за бебе од 13 дена
Исто и јас го имам неколку пати почувствувано, како да ми мрда нешто во стомакот мислев ми се прчинува од навика кога ми беше бебка внатре.
Ако е бебе активно секако ќе се поти. Мојата нон стоп мрда и е само по боди или тенко по долги или кратки ракави. Ни чорап ни пантолони. Слободно оставај ја така на 24 степени.
Јас ги користам тие со тесно грло, супер се. На почеток ги користев со вентилот, сега без. Јас ги порачав од нивната страна, но мислам дека ги има и во некои Еурофарм аптеки.