Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Мамички моето бебе е 13 дена. Одвреме навреме знае да ми појави на лицето црвенило во вид на бубуличка (црвена флека со врвче), како да се исфрла од нешто и тоа поминува за 5 мин како да не било. Потоа во текот на денот повторно ќе се појави само на различно место и пак го снемува. Дали имала некоја искуство со вакво нешто или нешто слично. Нема правило дали е после јадење или пред.

2. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Осетлива им е кожичката. Ние сме 4 месеци па повремено ни се појавува сеуште така, на пример ако некој го држи на рамо а да нема ставено тетра пелена. Ако не се губат одреден период тоа се бебешки акни, најчесто се јавуваат од хормоните на мајката и не се третираат. Поминуваат сами од себе, треба време.

TanyaClover likes this.
  3. Oneo

Oneo Популарен член

Како што читам сите ги облекувате повеќе од мене. Јас од раѓање многу разголен го чувам.
    На оваа температура што сте ја пишувале последно 26-27с., летото на толку само по боди на кратки беше и дење и ноќе.
    Моментално е 23степени, облечен е по боди на долги, тренерчиња долни тенки и босо. Ако го облекувам повеќе кенка и не спие воопшто. Ноќе со тенки пижами и покриен со тенко ќебенце. Во вреќа плачи и се буди.

Lili90, kostovaivana, Bremena and 6 others like this.
  4. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Да ве прашам нешто мајки, излегувате ли периодов надвор со бебињата (нормално кога не врне мислам)? Јас веќе полудувам дома, не сум вакцинирана уште па со тоа е ептен намален изборот за шетање, а не знам дали е паметно шетање со количка кога е волку ладно... Не знам што со себе веќе :|

Keri likes this.
  5. lia22

lia22 Популарен член

Eee isto beshe i sin mi letoto samo po bodi na ktatki i den i nok,iako beshe na vozrast od mesec dena.
    Jas sega gresham od mnogu PAMETNI shto slushav.

Oneo likes this.
  6. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Кажи им да се облечат они така два три слоја и да се пикнат во вреќа за спиење и нека дојдат да си поседите. Па нека делат после совети

kostovaivana and lia22 like this.
  7. lia22

lia22 Популарен член

Jas sum vakcinirana so 2 dozi pfajzer odam vo molovi no retko,sin mi voopshto ne go nosam vo zatvoreni prostorii.
    Inaku periodov odkako poveke zaladi go shetam vo kolichka 2-3pati nedelno niz naselba,park...

unearthlysarah likes this.
  8. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Не мора да си вакцинирана,дотерај си се,облечи бебе,количката и низ град се е украсено, излози украсени, или во парк по патеки. .. ке отргнеш мисли и ке ве фати воздух и двајцата

Lili90, Keri, IRBBB and 1 other person like this.
  9. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Сега на оваа тт до 6,7 степени го изнесувам на 15 до 20мин ако не дува.Ако дува пак го вадам во двор (убаво облечен) макар и на 2 мин. На 10,11 степени го шетав со количка максимум саат време надвор. Им треба свеж воздух. Така и подобро спие моево после.

10. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Ууу да знаеш колку сакам! Ама си викам да не е мал уште за на ладново така да го шетам, 2 месеци има. Ама и психички мора да се олабавиме, не иде се дома затворени. Фала ти на идејава!

Razvigorec likes this.
  11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Го шетам или низ улица, или во центар на кратко или во село (макс пола саат). Во град кога го носам до кај другарка носи скафандер и капче, а кога се вози подолго во кола јакниче и патики. Во количка не се возиме, прво кола па после во раци го носам. По молови го немам носено.

12. Oneo

Oneo Популарен член

Секој ден излегуваме без исклучок. И на дожд го вадам. Облечен по скафандер и нема гајле. Дома мислам ако седиме цел ќе скренам.

Lili90, unearthlysarah, Keri and 2 others like this.
  13. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Обавезно секој ден освен ако истура. Ако роси ја носам. Во кенгур и со чадорче. Слободно шетај го. Бебе ако е соодветно облечено секако треба надвор да оди. И нив како на нас им годи чист воздух и промена од 4те зида дома.

14. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Здраво,
    Приметив од вчера на бањање, како да му е црвено папочето...што би можело да е...искуства? Вака не покажува како да има некоја мака.

15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Mojata dokaj 4mes ne se vozese u transporter nikako budna. Horor sekoe odenje negde mora da zaspie za da ja stais u transporter. Posle se smeni bebe sea nema gajle si sedi si gleda i vo skafander koga e....na kratki relacii normalno. Predhodno mislev nikogas nema sama da ja vozam

16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Ај белким се смени.
    Сега е и во 4ти скок.
    Спиеше некни и се разбуди во кола. И почнаа плачки. Ај ја земав си викам ќе се смири....остана без глас бебе, си реков готово го снема.

17. Pacient srna

Epa pocekaj posle skokot bi trebalo da smeni. Moe mislenje e deka poradi izbistruvsnje na vidot mi se smiri bebeto. Valjda neubavo i bilo mutno koa gleda nadvor od kola stoznam, sega si gleda si uziva

18. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Мајки пред 10тина дена ни излезе првото запче доле. Е денес гледам и горе запче почнува да излегува, но како да е 2ката?
    Можно е прво 2ката да излези или грешка сум?

19. Pacient srna

Mozno e

Naatashka123 likes this.
  20. Mami2

Mami2 Активен член

Здраво мајки бебе е старо недела дена, имам и поголемо дете 4 год. Сакам да прашам како се справувате дома ако поголемото дете е настинато како го штитите бебето да не го префати? Веќе недела дена кашла и носот му тече и некако ми е страв да го пуштам кај бебе во соба.