Бебето ми е 9 дена . овие две ноќи има мака со какањето.. мислам редовно си кака по 5-6 пати во денот, ама секое какање е со напнување, се вцврвува цела, крева ноџина, пишти вришти додека не се искака и ова трае со стаати многу е мачно... немам баш искуство за да знам дали се грчеви...иначе само на доење сме и пие биогаја уште кога изглеговме од болница ни рекоа да и даваме... некоја мајка со сличен проблем со толку мало бебе? дали имате некој совет како да постапам? или едноставно е фаза што треба да помине ?? било каков совет од поискусните би ми значел...
Вака по кажувањето ми личи на грчеви. Пробај давај и нешто за грчеви да видиш дали ќе и олесни. Можеш сирупот на нурсе харви, тој е доста фален на форумов а и од лично искуство само тој не спаси. Друго можеш чај од ким, еспумисан, бекутан капки за грчеви, колиеф, колипрев, ко лактаза. Со лесно.
Пробај нешто од ова што ти кажа @kostovaivana и загревај го мешето или со тетра или термофорче,нас тоа од Зегин мн. ни се најде(и тоа не на голо со пелена под него), а од капки јас сум задоволна од еспумисанот,во секој случај е период што треба да помине...со лесно
Гледај видеа за вежби за грчеви и за полесно да се искака како да вози точаче. Ние немаме ама ми рекоа ако има да и земам еспумисан капки. Пиши му на педијатарот за да ти даде совет
И ние исто, дојдовме до едно какање на ден, некогаш се нервира додека турка, само не плаче.. а деноноќно дава напони го слушам и сред сон некогаш. Нас ни препиша еспумисан капки ама ми кажа педијатарот ако плаче подолго без престан да му ги дадеме па досега не плачел толку многу пупу Инаку му земав термофорче од лококроко со семки од цреши и некогаш нас ни помага ако неможе да заспие од што дава напони И плус му правам вежби на секое пресоблекување
Ако бебе има 1-2 каки дневно, дали е ок хрането во смисла количински. Дека малку ми пие млекце а има 2 каки дневно и мокри пелени 5-6 ама не се полни. 5+
Јас да ти кажам почнав пред 2 недели со вкусови. Јас вкусовите по 2 дена ги воведувам. До сега има пробано јаболко, банана, тиква, морков, слива, крушка, кајсија... и му правам домашни каши со комбинации. До сега јаде околку 80 грама, некогаш 100ка, некогаш 60 зависи... планирам за макс 10 дена веќе да има оброк и започнувам со вкусови на ручек
Не знам каде би го сместила прашањево. Со муж ми се натегаме што боја на очи има детево. Јас гледам сиво, он вика плави, бабиве зелени. Што боја се?
Окца убави.Мене ми се гледат зелени на сликата.Баш татко ми има такви и за мене се тие најубавите очи што постојат
Golema sreka sto postoi forumov oti na doktorive Im sme preku glava od prasanja , a majka Kako majka sekogas ima mnoguu prasanja ...e koga sme kaj prasanjata Eve edno Moe glupavo prasanje do vas.Koga ke ja krenam bebuska slusam krckanje vo racinata I vo ramencata,Dali Jas ne ubavo ja krevam ili normalno e taka da podkrcnuva ?