Jas nemam stavano sirok povoj I ne sum za.Cekav da vidam prva kontrola I bese ok...vtora isto taka...Dovolen e pampersot samo sto go nosat I uste sirok povoj nekako mi e premnogu spored Mene
Да ми се случило, баш исто имам прашувано. Го гушкам и тивко му зборувам мама е тука и слично. Се смирува.
Како му го имам земено редот за миење, чудо сум хаха.. Со една рака го држам под пазуви, потпрена но ногата моја, со друга го потурам. Брзо е многу. Да си кажам дека и многу е мирен, си ужива штом има допир со вода. Да ми кажеше некој дека бебе од 10кг ќе бањам сама на рака, ќе паднев од смеа
Daa ni se slucuva I Nas toa nekogas I mnogu mi e jezivo Ako se isplasi mnogu znae da se razbudi I da placi,a nekogas samo ke ja pogalam I ke I zbornam I ke prestani.
Мајки на женски бебиња ,тие што сте со намера да им ги дупнете ушињата,на колку месеци планирате?Дали на 6 веќе можеме?
Мрдање? Не си ја видела Калина . Јас ја држам таа и со раце и со нозе прета ко у струја да е уклучена. Ама шо вика @Oneo, и го имам фатено редот. Ја фаќам под двете нејзини раце со едната рака, нозете свиткани у лавабо и мијам на чешма. После одма со тетра ја завиткувам и на облекување . Навика е ваљда, што знам Може. Ама да се надоврзам пошо мојата ептен прета ми е некако страв да не се откорне па ќе почекам таму бар 8-9 да направи, колку толку посвесна да биде.
Мислиш потпораснати по мирни ќе бидат ?И јас мислев на Благовец па сеа си викам можда боље дур не разбира...инаку во Бисер ги бушеле двете увца у исто време(можда сегде е така,а ја сум неинформирана) .
На иста мисла сум и јас веќе подолг временски период на Благовец ќе има веќе 11 месеци и незнам како ќе ја задржам, она сега не стои мирна, а не па на 11м права ѓаволица ќе биде. Сакав сега да и ги дупнам ама имам страв дека вади заби и си ги тегла ушите, па ако и ставам обетки да не ги истегла и недајбоже инфекција да си направи. Ќе оставам изгледа за на Благовец изгледа и јас...
Јас скоро на 5 и ги дупнав малку плачеше па после беше супер,кога прашав во златара ми рекоа до 6 месеци е најдобро додека не разбираат и не ги фаќаат ушињата и плус се помирни полесно може да им ги дупнат со залажување со некоја играчка пред нив
Moze majka .Mojata napravi 6m i planirav sega ama se predomisliv bidejki Vadi zabcina I gi tegni usite strav mi e da ne gi otkorni taka da ke pocekam do prolet pa ke I stavam.
Не мислам дека ќе се помирни ама посвесни ќе бидат барем. И мене ми е истиот страв со забите. И мојава се тегне за уши и ми е страв да не се откорне. Вака поголема ваљда посвесна ќе е. И ја сум на мисла за Благовец ама ќе ја селдам неа па ќе проценам. Коа ќе ми биде посигурно дека нема да се откорне тогаш ќе и ги дупам па колкава сака нека е
Фала ви мајки Готово ја решив,здравје сабота или понеделник ,па ќе кажам како сме поминале маж ми негодува малку,ама јас сум "главна" ,и мојава вади запчиња ама не ги тегне многу ушите,мрдалче е па си мислам поголемка нема да може да ја додржиме
Sto e forava so blagoec i usite? Inace na taa tema jas ke cekam da si porasne i sama da projavi zelba i da bide bas svesna sto se desava. Na bebe toa ne bi praela. Ako se trudam hrana da ne i butam na sila nema ni dupki vo usite
Ајде како си мислиш ти така. И јас прво мислев пред нг ама едно друго и заворавив. Ама за неполн месец и ние ќе си имаме обетчиња. И мојава што дека вади заби, ич не се фаќа за уши А и ме интересира, зошто сите на Благовец сакате? На тој ден треба или?
Мамички каде би можела да ја најдам цуцлата Калмита на Медела. Калм ја најдов ама Калмита не, а ми кажаа дека таа била најнепропустлива
Не верувам дека ја има во Мк калмита. Пиши им на Фб на нивната страна "Производи за доење Medela", даваат брзо одговори
Zdravo. Sakame da si ideme mk so avion a bebe ima dva meseci. Kakov sovet bi mi dale? Dali nekoja od vas patuvala na ovaa vozrast. Fala vi