На 4 месеци патувавме ние, не би требало да има проблем ама консултирај се со педијатар, мене ме советуваа да има нешто во уста при полетување и слетување во случај да му се затнант ушињата,моето ни цуцла ни шише фаќа... Ако можеш заспиј го бебето при полетување и слетување тоа би било идеално бидејќи брчењето на авионот му доаѓа како бел звук. Мојата на полетување спиеше, на слетување цицаше па супер поминавме, без плачки.
Jas patuvav bebe imase 3 i 4 meseci...na 3 polesno projdovme si cicase na poletuvanje i sletuvanje. Mora ili da cica ili cucla/sise nesto vo usta radi usinjata. Posle toa zaspa. Na 4 mes veke posilna bese poveke se bunese ne sakase da cica a relativno kratok let bese ne mozese realno da e gladna i na poletuvanje i sletuvanje
Да не плашам никого, но широкиот повој не постои за џабе. Другарка моја на малата не и ставаа, па сега има сериозен проблем, не може да прооди убаво и мора да носи едно помагало. Многу тажно искрено. Сепак ако докторот ви препорачал, знае зошто го сторил тоа. Плус штета од носење не може да има, од неносење може...
Сигурна си дека проблемот е во тоа што не носело бебето повој? Јас па имам роднина, носеше бебето 6 месеци повој па пак носеше помагало за проодување.
Па сега така кажал ортопедот... А и повојот служи за да се развие карлицата како треба. Искрено чудно за случајот на роднините кај вас, да не рекле стававме, бидејќи сега осеќаат грижа на совест( само претпоставка, не мислам нишо лошо). Тоа е како да се носи лонгета за да зарасне нога право, а зараснала криво. Сепак секој има право да одлучи сам. Јас само споделив искуство.
Инаку народен обијач е да се дупат уши на Благовец. А зошто немам појма. Знам само дека уши на Благовец се дупеле
Мајки бебе ми е 8 недели, Преку ден е све добро и спие и се смее и си седи сама, дојде ли навечер тоа од цицка не се лепи само на цицка заспива и ако осети дека е цо креветче а не до мене одма се биди(што е мн чудно затоа што преку ден без мака заспива во креветче) да ја боли меше не ја боли ни нозе витка ни ништо,дали и кај некој друг се случило ова и што да направам неможам цела недела да спијам како човек. Ви благодарам
Можеби и треба твојата близина ,и мојата така правеше се будеше чим ја спуштам во креветче и еве сега заедно си спиеме ,не дека не станува за цицање(цица,двете сме легнати) и си продилжува.Не дека мојава одлука е правилна само кажувам како е кај нас ситуацијата
Исто, и јас пробав да ја легнувам во креветче ем не сакаше ем ми беше некако не убаво што не спие до мене да ја гледам. Сега си спиеме заедно и лесно ми е за доење а се разбуди одма и давам да цица така легнати двете и одма продолжува да спие. Колку е исправно и јас не знам ама убаво ни е
Да меѓутоа јас не сакам да ја научам да спие до мене и чим преку ден спие во креветче не ми е јасно кој е проблемпт и зошто во последнп се мења навечер како друго дете да е нешто не ми е сватливо во целава ситуација
Абе ти не сакаш да ја научиш да спие до тебе,ама она очигледно сака може да се натегате ама она ке победи секако хаха
Кај нас е обратно, дневните дремки е лепенка до мене, навечер во креветче. Многу е мало бебушко за да фатите ред, како и да е ќе менува. Што од скокови што од заби таман мислиш си нашол добитна комбинација, се сменило нешто. Остави бебето да те води, ќе ти заштеди нерви Крајно цел живот ќе спијат без нас, да им се изнагушкаме сега, пребрзо поминуваат месеците.
Се познаваат непцата кога се потечени плус со допир можиш да осетиш како рапаво е натечено,и од наеднаш плачат нервозни се барем така е сега кај нас
Многу ми е страв дека ќе и направам нешто у сон и она спие ја дремам до неа таман ќе заспијам сањам глупости и се штрекнувам, ептен ми е уплав
Многу е кенкава, се пика во уста, ноќе се буди на секој саат, не сака млеко да пие. Периодот и е во скок по термин ама си викам да не се и запчиња. А чаре ако се непцата?