Пробајте ако го полевате со некое лонче да не го правите тоа него со рака да земате од водата и да го поминувате, видете да не е преладна или претопла водата, пејте песничка и почесто бањајте, ние летоска го надминавме плачењето кога беше изгор топло и го бањав 2-3 пати на ден во кадичка. Сега плаче кога го вадиш од вода може и да пробаш во лавабо да го бањаш, некако понестрашно им е.
Најверојатно се работи за регресија во спиење (прогуглај 4 month sleep regression). Иначе на таа возраст имаат обично 3-4 дремки, две подолги, една/две пократки, со тоа што 14 саати сон за едно деноноќие е таман. Можеш да пробаш да го заспиваш порано, јас не би воведувала уште една дремка. Треба да му го погодиш тајмингот за капење, да не е преуморно, температурата на водата, да не е гладно, ама не и тазе јадено, пробај да му збориш/пееш во тек на капењето.. експериментирај мајка.
Леле тие скокови тек вчера ги научив чудејки се што и е на неа испадна у некаков 2 скок дека сме што и има логика бидејќи бебо е фасцинирана од раката. Ама како што прочитав има да биде лудницааа со 4ти скок и здравје Боже 7ми
Majki bebeto ni e 2 meseci, go hranime so nan optipro 1, jade po 90ml na 3h, nokje pocna da spie nekogas 4, nekogas 5h, a preku den na 3h i davame i sega za sega ok e. Go spremame mlekoto so kupecka evian voda chuvana na sobna temperatura. E sega procitav ovde nekoj sovet deka koga ke se otvori vo rok od 24h treba da se potrosi, dali e toa tocno za da kupam mali shishenca ili ne e problem 1.5l shishe ako go koristam 2 dena i drugo prasanje dali da kupime aparat za greenje na vodata da bide 37 stepeni i sepak da prevrie vodata ili nema potreba od toa i ok e vaka spremano so voda chuvana na sobna temperatura. Posledno prasanje dali nekoj ima aparat za spremanje na mlekoto kako baby breeza, samo shto si go pravi, si pusta prasok i voda kolku treba i go mati ubavo ili ne e preporaclivo?
Iako e kupecka sepak da se prevrie i da bide 37 stepeni? Zarem e mozno 2 meseci da si go hranam deteto kako shto ne treba
Да, превриена. Освен тие што се со назнака за бебе. Првите 24 часа по отварање не мора да се преврие, а после да.
Мила превривај ја водата најубаво, млекото се раствара на 50 степени да се растопи, и чекај да с еолади на 37...
Јас најпрво купував бебелан, сега купувам изворска и не ја превривам, 3месеци сме исто ја чувам на собна темп, но ја загревам при подготовка за млекото.
5-6 пати можеш да мачкаш од гелчето. Педијатар ми кажа вака Леле нели? Мојата од раѓање спиеше во креветче само последните 2 саати ја зимав со нас. Во 5ти скок само со нас сакаше да спие и многу се навикнав и убаво ми е. Либе ме караше на почеток ама сега сам вика, земи ја тука . Сега нема гајле, цела ноќ може да спие у креветче ама ја си ја зимам
И јас ставав широк повој првите месец-месец и пол по препорака на педијатар, ама го фрлив бидејќи беше жешко времето. Кога појдов на ортопед, ортопедот буквално ми се изнасмеа дека сум ставала широк повој. Ми рече дека широкиот повој сега е заменет со пелените за еднократна употреба, дека апсолутно никако не влијае врз развојот на карлицата, освен што ги укочува зглобовите и не дава да се движат и дека ако има некаков проблем како дисплазија на колк, широк повој нема да помогни никако, туку само ортопедско помагало, а кај тешки случаи оперативно. Така да мајки, не ги гњавете бебушките и не се малтретирајте ни вие, оставете ги слободно да си преткаат.
Даа хаха И јас понекогаш ја земав само последните 2,3 саати, ама сега заедно легнуваме, заедно стануваме хаха И мене ми викаше, али сега ми вели леле што било убаво. И само ја гњави и тој. Па наутро пола сат се галиме пред станување. Таа паѓа од смеа душа ми се полни.
Дали некоја од вас користела спреј џин џира за пеленски дерматит? Може ли да ми појасни начин на употреба
Мајки, кога вашите бибиња почнаа да се лигават? Моево е 7 недели и последниве неколку дена забележав дека се лигави.
Не е баш најсоодветна тема можда, ама ако има мама што почнала со работа пред бебуш да е 5-6 месеци, било од дома или физички да ми пише лп.
Мајки здраво. Син ми е 7 недели и сме на доење. Уште од првата недела како излеговме од болница почна да кака на 4/5 дена. Каката му е жолта но густа. Постојано испушта гасови кои мирисаат како да е возрасен човек. Давам еспумисан и био гаја од самиот почеток редовно. Сакам да му ги сменам и двете, да видам да не е од тоа. Што ми препорачувате да земам?
Земи waya пробиотик, ние со него бевме од старт и си какаше редовно, сега и го прекинав и нема проблем си кака редовно сеуште. Од biogaya некои имат запек, па може и од нив да не ти кака редовно. За грчеви користев nurse harvey's сируп и ептен ни помагаше.