Значи по ова што прочитав може Еспумисан и Колиеф да се употребуваат паралелно (бидејќи имаме и гасови многу)... а ако од ова не му се смири само плус сирупот да го додадам
Мамички може ли мала помош (може не е соодветна тема но не најдов друга) што подарок играчка да купам за 6 месечно бебе? Немам искуство и идеа каква играчка би била интересна за таа возраст. По можност и онлине да има опција за нарачка, предложете некои онлине страни бидејќи не сум во можност да се движам. Фала Ви многу
Мамии што би купиле / што би правеле ако видите вие први запче освен колачиња ? Ние сеуште немаме, а нонстоп става сѐ во уста што и да фаќа
За почеток какво шише да земам? Не знам дали ќе бидеме на доење и дали воопшто ќе ни треба, но да бидам спремна. Филипс Авент ги гледав, да земам од 120мл дали е доволно бидејќи тоа е 0+? Или некое друго
Доволно ти е тоа за почеток, после ќе си докупиш ако имаш потреба не фрлај пари пред време. Имај во предвид дека и со пумпа оди шише, ако купуваш и тоа пред време.
Бебе има месец и две недели. До сега немавме грчеви. Вчера прв пат ми имаше и дадов еспумисан три пати. Од вчера до денес може 20пати се олесни. Прво зелена столица па сега еве повторно жолта. Нормално ли е толку? Не е гладно сигурно полни пелени на саат време а цица и почесто
Да ќе земам и пумпа. За почеток мислам да земам рачна поевтина, па зависи како ќе имам потреба, ако треба ќе земам и електрина. Со тие шишенца оди и цуцла за шишето или тоа зависи од модел?
земи си шишенце 120 мл ти е и повеќе од доволно.. јас земав стаклено на нук.. на доење сме само ама ми се наоѓа и давам капки, сируп со одмолзено млеко.. за пумпа јас не купив што ми беше страшна грешка затоа што кога дојдовме дома ми надојде ненормално многу млеко па трчав да земам од другарка иначе ќе фатев мастит пумпата сеуште ми е најискористеното нешто , а шишето сигурно ќе ти се најде може и да немаш млеко првите денови па да треба адаптирано да дадеш имај си за секој случај, можеш и една лажливка да земеш да видиш дали ќе ти прифати .. добри се на авент, јас сега планирам да земам такво, задоволна сум и од ова на нук
Koi se prvite znaci kaj bebe koe sto vadi zabi, mojot nekolku dena e kinkav, 4 meseci sme i od 2 meseci stava race vo usta i ligavi navistina mnogu. Da napomenam deka sme i momentalno vo skok na razvoj mozebi i zatoa e kinkav ama mozebi i zab ke vadi ne znam .. Se smee ,vesel si e ama ppcna mnogu da mi kinka na momenti .
Мене педијатар ми кажа дека бојата на столицата се додека не е црна или бела е сосема во ред. Имаше и мојата на моменти зелена столица ама помина, тоа може и да е од некоја храна, посебно ако е богата со железо.
Воопшто не се плашам за бојата, туку за бројов на столиците ми се уврте во памет дека е многу и дека може да ми дехидрира, ама она си цица на саат преку ден а и мочка често така да верувам дека е се добро. Барав мислење дали и на друга мајка и се десило ова,дали е од еспимисанот оти до сега се беше во ред по 2,3столици во ден
Мајки, вие што сте на адаптирано, кога сте во скок дали помалку млеко пијат? Мојата ептен преполови со количната и тоа во сон и давам инаку нема шанси. Има ли шанса крвта да и ослабне дека малку пие млеко.
Да, оди бар јас оваа што ја имам (рачна авент) си има и цуцла шишето - пластично од 120мл е. Иначе јас пумпа џабе купив, намерно ја земав после пораѓај, ама ништо не можев да извлечам, после па бебе не се тргаше од града… Два три пати дали ја имам искористено и еве си стои спакувана. Така за се е индивидуално. Мој совет, ако имаш достапна аптека 24 часа што работи, не купувај пред време туку ако ти затреба. Мајка еспумисанот како сајд ефект може да даде опстипација, немам сретнато чести столици дека дава. Консултирај се со педијатар да не е некој стомачен вирус, па од тоа да и се и грчевите и како што рече пази да не дехидрира.
Мами како ви се со дремки новороденчињата ? моево станува сабајле 1 сат будно и мирно па пола сат на цицка ….заспива спие се буди ја пресоблакам малце рензаме (грчеви ми има ) бара цицка и пак заспива …..вчера така до 6 сат ми правеше ама затоа од 6 до 12 навечер ми наплати инаку нормално е преку вечер малава само еднаш да се буди за цицка ? вчера во 12 како што заспа денес околу 6 побара цице
Што смее да му се воведе на бебе од точно 6 месеци. Тиквица, пашканат, морков, тиква, брокула, јаболко, круша, банана, батат, се е тоа ок?