Се средија, дефинитивно од еспимисанот не дадов вејќе и еве се среди. Кај некој предизвикувал запек кај нас ете дијареа. Не е дехидрирана нема знаци бидејќи мочка на секој саат со секое цицање.
Za d3 si e individualno kako vi procenile taka. Moeto bebe piese 2 kapsuli babytoll znacii 800,ama od oktomvri za vikend pie po 3(petok,sab i nedela) taka ni kaza ortoped na kontrola na 6mes. Ova isto zimskiot period pa ponataka ke vidime
Нели? И јас кога го видов шприцот си викам па ќе ја најадам со ова И дадов и јас сабајлево 3мл. Па ако е многу страшно ќе дадам 5мл. Фала ти
Мамички да ве прашам нешто, брвме на бебелан, какаше на 3-4 дена темно зелено матичната рече да смениме млеко, бидејќи тоа е така бидејќи не какала по неколку денови затоа и таква боја, сега сме на новалак1 и новалак ит мешам по 2 шишиња дневно, какањето се среди, секој ден по еднаш но исто е темно зелено.. што може да е? Таа вика не било страшно
Мами синко е месец и половина на ексклузивно доење. Последниве два три дена навечер имаме мака. Преку ден супер јаде може да има грчеви ама му давам еспумисан и му се смируваат. Е сега навечер последното доење пред спиење многу е кемкав, цица од една града малку и после тоа плаче со вриштење. Ќе ждригне ќе се смири не заспива пак ќе се расплаче му нудам града не сака и така во круг. Ако заспие го префрлам во креветче одма се буди не плаче и си ја цуца раката. Јас го мислам гладен пак му нудам града па плаче вришти. Ако му дадам цуцла ја влече и ако му падне се нервира. Според апликација не е во скок. Дајте некој ум
I jas na pochetokot nekoi 2nedeki mu davav bebelan kakashe zeleno na okolu 3 dena,smenivme hipp organic combiotik i e se ok so kakanjeto,koe e sekoj den retko koga preku eden den.
И ние имаме ист проблем, не ми текнало дека може да е од бебеланот. Незнам дали да го сменам на своја рака или со консултација на педијатар. А и да го сменам, незнам кое да го земам, немам искуство
Какањето е редовно сега, но уште ни е темно тоа ме буни.. Најдобро да се консултираш со педијатар, спрема бебето би требало да ти кажи која би одговарала.
И кај нас од време на време во каката има по некој зелен дел, а инаку е жолто златна. Педијатарот ми имаше кажано кога е зелена дека или е настинка или бебето е гладно, но бебево не беше настинато а и супер си јаде и напредува. Ти го испраќам ова што го најдов низ форумов мене малку ме утеши. И да, и ние сме на АД ( Хип од сам почеток).
@Dancewere Набабрени им се непцата,плакаат почесто, пикаат се во уста и често се будат навечер.Зелена столица или пенлива може да е знак за заби.Често во овој период се разболуваат.
Butaat nervozno se tamu vo usta, tegne usi i kosa okolu usite i poteceni im se kaj sto ke izleze zabot ke vidis
Бебево мое денес има многу чудна кака, не знам што е ова, да не знае некоја од вас? Да напоменам дека рота прими пред 1 недела. А да, извинете за гаднава слика