Напредува одлично, по 1кг и нешто месечно. Инаку фала за споделеново, доста ме утеши и мене Рота примивме пред околу месец, после празнициве сме пак, но и пред тоа беше вака, така да не ми се верува да е од тоа
@Pacient srna @Ava.84 Па има некои знаци, ама не знам... Во последно време ја приметувам пика се во уста, ќе ми го фати прстот го носи во уста сака да се чеша. Читав нормално било се да става во уста така осознавала, ама мене ми се чини како жлебините да ја мачат, исто кога ја држам свртена накај мене ми се внесува во лице и како да сака да ме гризне за да се почеша и ја врти главата лево десно. Нервозна не е многу претерано, но си има моменти, на пример ќе затвори очи и како да се расправа момоли нешто нервозно Настината беше, ама тоа повеќе мислам дека и е од промена на средина (и од грижа на бабите да не измрзни, контраефект постигнаа ) Знам дека е рано има 4 ипол месеци, ама гледам промени кај бебуш. Па си мислев можеби е почнат процесот.
Pocnat e sigurno ama ke gi vidis bas ke nababri kade sto ke ima zab kako i da e ke izlezat koga togaa
Така правеше и мојата ми ја земаше и ми ја ставаше раката во уста на таа возраст.А гризањето мислам пробуваат да не бакнат,ама не знаат. А забче некаде 8м извади, а истото го правеше. Ние бевме на 3,5м во мк ,е според дедо и од тогаш заб вадеше.Значи развој на детето е болен, никое не кажало што ги боли.Ние сите заби,меше кажуваме,а колку им расте само мозокот брзу па можно е и глава да ги боли.Брзу растат, може и коските ги болат,ама што знаеме.Така да галење гушкање и ќе помине тој период,па ќе дојде друг и така до 18год.
и мене многу ми се виде првично, ама јас и давам по 5.. дали даваш и нешто друго? сакам плус капки да воведам пошо не можам да сфатам дали помага сирупчево еден ден е добра, еден не ... земав саб симплекс , дали некој давал во комбинација со nurse harvey?
Мајки имам едно прашање Ние утре правиме 2 месеца, денес сакаме да одиме да прошетаме до паланка, имам транспортер кој што е и седиште за во кола и сега не знам дали да ја ставам на него да не седи требљ а он ми е малце сумљив, од друга страна треба да е у раце 2-3 саата и малце ми е тешка за толку време у раце да е. Совет?
Она денеска прави 5 недели. Уште на две недели по препорака од педијатар од Ремедика почнавме со капки Колипрев. И некако балансиравме се додека од минатата недела какањето ни го снема неколку дена и започна драмата. Не беше какана три дена и викендот не шизна. Гасови и грчеви нон стоп. После три дена се искака и сега еднашка во денот си ја брка таа работа ама додека да ја заврши цело маало не разбира. И еве неколку дена чим се стемни ми се стемнува и мене. Бебе се повампирува. Сирупот го пиеме веќе втор ден. Не знам дали дава резултати. Не забележав промени, може е рано.
Prasuvas za vo kola ili za setnjata? Ako imas korpa od kolickata legni si ja tamu i taka setajte. Transporterot e za vozenje bebe vo kola generalno
ние сме три недели денес, а грчевите ни почнаа уште негде 7миот ден, исто е повампирена ич не спие мислам дека ќе се срушам некаде или ќе ми падне од раце од што немам сила веќе.. се мачи она, се мачам јас... веќе 5ти или 6 ти ден давам сипур, пробиотик даваме од почеток, а педијатарот не советуваше дека е рано за капки, па чекав 3 недели да направи... земав саб симплекс од германија ни донесоа ќе дадам денес па ќе видам дали помагаат, како што читам кај секое бебче е различно ...
ако прашуваш за во кола тогаш дефинитивно треба да е во транспортер .. а за шетање како што ти одговорила и другата членка ако имате корпа од количката... иначе како ќе ја држиш толку време во раце..
Земи капки. Направи се да и му биде полесно на бебето или барем ти да се смириш малце. Капките ние ги пиеме уште од две недели така да претпоставувам дека можеш и ти. Од форумов разбрав дека може да се даваат паралелно со сируп. Ние ги користиме тие Колипрев, може некоја мами ќе ти предложи други. Ама сепак мислам да почнеш да даваш. И малце емоционална поддршка издржи....јас се тешам со тоа ееххеее кој се не издржал па нема ли јас
Majki malata mi napraj 6 meseci, vcera bevme na kontrola I e 8.900kg dolga 73, posledno sme bile na 15.09 togas bese 8kg, I dolga 61, pedijatarot veli e super prodolzete taka, a jas mislam deka ima mnogu malce kaceno na kg. Sega momentalno pie 4 x 210 mleko i eden obrok od 150gr.
Сосема е во ред, како растат качуваат сѐ помалку на килажа. Ако качуваат секој месец по кило-кило и пол, тогаш на 1 година треба да имаат 15-20кг.
Мајки на зимски бебиња кога и дали ги изнесувавте надвор? 3 недели сме педијатарот вика мала е ладно е, други викаат облечи убаво и 10 мин пред зграда можеш. Како да ја облечам за овие температури и дали уопште да искачаме или да не си играм, гледам сончево потопло ќе е деновиве?
Моето е родено 8ми октомври и го изнесував после 2-3 недели ама дека тогаш ептен беше топло. Изминатиов месец нигде дека беше преладно ама со оглед на тоа што викендов ќе е 15 степени и сончево, зошто да не. Слоевито облечено, скафандер или вреќа за количка, капче и таман. И нив им треба свеж воздух.
мојата е 3 недели денес, сабајле ја носев на педијатар во систина и истово ја прашав ... рече може да ја вадиме надвор само не ако врне и дува ... дека им треба и на нив дневна светлина.. и патронажната истото ми го кажа да ја вадам... а мене ми е страв и мн сум зимурлива и не знам што да правам ... многу ми е мала некако