Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    606
    Да не е од памперсот?

На malooto му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    811
    и јас тоа се помислив , или од што се поти и излагаат :wasntme:… ја измив и стаив бебешка пудра па ке видиме

3. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    18.272
    Не знам каде да прашам па ај тука. Земав за малиот коцки подлоги и ги наместив за да си лежи на под арно ама многу мирисаат. Не знам дали ќе изветреат и дали миризбата би му штетела. Некоја од вас да ги има да сподели искуство? Дали можам некако да ја неутрализирам миризбата?
    IMG_20220104_161455.jpg

4. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Коцки имаме и ние, не мирисаат нашите. Друго сакав да пишам. Подобра опција е теписонче. Држат потопло и не мирисаат.

На Razvigorec и Bubi*2 им се допаѓа ова.
  5. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    606
    Мојата имаше неколку и и се тргнаа од една црвена течност. Не знам како се викаше. Инаку е во стаклено темно шишенце како за сируп. Пробај ако можеш да најдеш мислам дека ќе помине од тоа. Сега е целата црвена не знам дали е од памперс или марами пробам сменив од слипи во истите само био па ќе видам што ќе биде. Инаку мачкам флогомаст.

6. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Беба има месец и две недели,пика тупаници во уста,цица палец,се лигави...кога денеска гледам доле готови се да излезат двете двојки скроз е напрегнато непцето и ги осеќам на прстот,прво мислев дека е мн рано ама гледам има случаеви. Препорачајте ми глодалки и крема од која сте задоволни?

7. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    18.272
    А баш ги мирисав кога ги купував (facepalm) На какво теписонче мислиш? Следно ми беше на ум таа двостраната подлога што е водоотпорна ама дека онлајн не можа да ја видам па сега ме мисли и таа да не мириса.

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Син ми има 23 дена и во лиценцето е цел вака нафрлан и кај градите почнува. Тука во гррманија ни рекоа дека е уште многу мал и дека кожата му се навикнувала на средината во која живее и дека не било страшно но сепак ја сум загрижена изгледаат грозно и страшно

На NIKA@ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    285
    Imame I nie kocki ama ne mirisaat. Jas gi prebrisuvam sekoj den so vlazna krpa ama toa samo za da gi iscistam inaku Nema mirizba.

На Bubi*2 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    18.272
    А од каде ги земавте? Да знам каде да барам. И јас ги пребришав и со алкохол ама мириса сунгерот.

11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Eve sme i nie so tt. I dadov sirup se utepa od povrakanje pa dobi cep.

Pred mesec dena isto bese zatnata pa tecese 10 dena ama i kaslase i ja nosev da ja slusaat stom ne ti kasla toa e sprejce aspirator

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    508
    Мамички ве молам за совет. Малиот ми е 1 месец и 5 дена. На АД сме. Маката ми е преку ден. Пие 90мл и после 2 саати пак е гладен. Тоа е плачење т.е. вриштење до следно давање на млекце. Се тегне по цице, цуцла фаќа, па кога ќе види дека не му пушта ја плука. Ниту можам да го успијам во такив случај. А навечер ретко е така, дури и се случува да се успие и да не побара сам. Што да превземам ве молам посоветувајте ме. Немам памет

13. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Да, на таква мислам. Јас од Лотус М ја порачав. Не мириса, супер е. Малиот само гребе со играчки,со нокти, ја гризи, не се оштетила до сега.

На Bubi*2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Па зголеми доза чим е гладно

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.329
    Допаѓања:
    33.672
    И моите мирисаа кога ги купив. Јас ги исперив со топла вода и купка и ги оставив надвор да се цедат и сушат. Прво и после перење мирисаа, ама откако се исушија, веќе не мирисаат. После тоа ги метам со правосмукалка, па ги бришам со влажна крпа, кога имам време со сунѓерче и купка.

Имам и подлога, таа е многу полесна за одржување дека нема превои од една на друга коцка, ама коцките се подебели што ми е еден плус, а другиот е шо подлогата јас шо ја имам е без вакум и мрда целата, за разлика од коцките.

На i13dk и Bubi*2 им се допаѓа ова.
  16. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    18.272
    Супер, ти благодарам. Помислив на перење ама не бев сигурна дали ќе има ефект. Ќе пробам така, ќе ги исперам. Да не ги фрлам, да им дадам шанса (fingers)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    508
    Па се се плашам да не е многу според неговата возраст, затоа и барав совет од вас. И така оваа доза сама му ја накачив пред една ипол недела

18. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    А ич не го доиш?

19. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    508
    Го ставам на цицка, ама немам млеко по 15мл/20мл молзам. И заспива обавезно на цице и несмеам да го тргнам

20. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Тоа што молзиш по 15,20мл не е репер за тоа колку млеко имаш верувај. Штом успеваш да измолзиш значи имаш, штом бебе цица и заспива на града а не вришти значи јадело. На твое место би го ставала цело време на града,значи и на пола саат да плаче за јадење ставај на града уште е рано лактација уште ти се воспоставува. Значи ставаш на града викаш цица и заспива се буди и плаче за јадење па стави го на града ако ептен не бива дај му АД ама откако си го ставала на града цело време и се така не се откажувај,пиј многу течности и чаеви за лактација,јади повеќе протеини и овесни снегулки. Ајде мајка можеш ти тоа.

На Bremena, Lili90, Mucika и 4 други им се допаѓа ова.