Не знам каде да прашам па ај тука. Земав за малиот коцки подлоги и ги наместив за да си лежи на под арно ама многу мирисаат. Не знам дали ќе изветреат и дали миризбата би му штетела. Некоја од вас да ги има да сподели искуство? Дали можам некако да ја неутрализирам миризбата?
Коцки имаме и ние, не мирисаат нашите. Друго сакав да пишам. Подобра опција е теписонче. Држат потопло и не мирисаат.
Мојата имаше неколку и и се тргнаа од една црвена течност. Не знам како се викаше. Инаку е во стаклено темно шишенце како за сируп. Пробај ако можеш да најдеш мислам дека ќе помине од тоа. Сега е целата црвена не знам дали е од памперс или марами пробам сменив од слипи во истите само био па ќе видам што ќе биде. Инаку мачкам флогомаст.
Беба има месец и две недели,пика тупаници во уста,цица палец,се лигави...кога денеска гледам доле готови се да излезат двете двојки скроз е напрегнато непцето и ги осеќам на прстот,прво мислев дека е мн рано ама гледам има случаеви. Препорачајте ми глодалки и крема од која сте задоволни?
А баш ги мирисав кога ги купував На какво теписонче мислиш? Следно ми беше на ум таа двостраната подлога што е водоотпорна ама дека онлајн не можа да ја видам па сега ме мисли и таа да не мириса.
Син ми има 23 дена и во лиценцето е цел вака нафрлан и кај градите почнува. Тука во гррманија ни рекоа дека е уште многу мал и дека кожата му се навикнувала на средината во која живее и дека не било страшно но сепак ја сум загрижена изгледаат грозно и страшно
Imame I nie kocki ama ne mirisaat. Jas gi prebrisuvam sekoj den so vlazna krpa ama toa samo za da gi iscistam inaku Nema mirizba.
Eve sme i nie so tt. I dadov sirup se utepa od povrakanje pa dobi cep. Pred mesec dena isto bese zatnata pa tecese 10 dena ama i kaslase i ja nosev da ja slusaat stom ne ti kasla toa e sprejce aspirator
Мамички ве молам за совет. Малиот ми е 1 месец и 5 дена. На АД сме. Маката ми е преку ден. Пие 90мл и после 2 саати пак е гладен. Тоа е плачење т.е. вриштење до следно давање на млекце. Се тегне по цице, цуцла фаќа, па кога ќе види дека не му пушта ја плука. Ниту можам да го успијам во такив случај. А навечер ретко е така, дури и се случува да се успие и да не побара сам. Што да превземам ве молам посоветувајте ме. Немам памет
Да, на таква мислам. Јас од Лотус М ја порачав. Не мириса, супер е. Малиот само гребе со играчки,со нокти, ја гризи, не се оштетила до сега.
И моите мирисаа кога ги купив. Јас ги исперив со топла вода и купка и ги оставив надвор да се цедат и сушат. Прво и после перење мирисаа, ама откако се исушија, веќе не мирисаат. После тоа ги метам со правосмукалка, па ги бришам со влажна крпа, кога имам време со сунѓерче и купка. Имам и подлога, таа е многу полесна за одржување дека нема превои од една на друга коцка, ама коцките се подебели што ми е еден плус, а другиот е шо подлогата јас шо ја имам е без вакум и мрда целата, за разлика од коцките.
Супер, ти благодарам. Помислив на перење ама не бев сигурна дали ќе има ефект. Ќе пробам така, ќе ги исперам. Да не ги фрлам, да им дадам шанса
Па се се плашам да не е многу според неговата возраст, затоа и барав совет од вас. И така оваа доза сама му ја накачив пред една ипол недела
Го ставам на цицка, ама немам млеко по 15мл/20мл молзам. И заспива обавезно на цице и несмеам да го тргнам
Тоа што молзиш по 15,20мл не е репер за тоа колку млеко имаш верувај. Штом успеваш да измолзиш значи имаш, штом бебе цица и заспива на града а не вришти значи јадело. На твое место би го ставала цело време на града,значи и на пола саат да плаче за јадење ставај на града уште е рано лактација уште ти се воспоставува. Значи ставаш на града викаш цица и заспива се буди и плаче за јадење па стави го на града ако ептен не бива дај му АД ама откако си го ставала на града цело време и се така не се откажувај,пиј многу течности и чаеви за лактација,јади повеќе протеини и овесни снегулки. Ајде мајка можеш ти тоа.