Како да го одвикнам детево да не спие на цицка? Дали денски дремки, дали ноќеска, ако се тргнам одма се буди и плаче... Не беше вака, откако влезе во 4ти скок си ја створи оваа навика.
Najverojatno.Samo zatopluvanje na mese I kapki ili nurse Harvey's sirupce,ama ako placi ako se grci epten.
Здраво мајки, бебе е скоро месец, па имам две прашања, ве молам да споделите мислење. 1. На ад + мајчино сме. На почетокот бевме повеќе на ад, ама деновиве почна повеќе да цица. Претходно полнеше пелени на секое цицање/дохрана, ама откако почнавме повеќе на мајчино едвај 1 или 2 пати во денот, и тоа течна и е столицата. А ги мочка сите пелени. Дали е во ред што намали толку со какање? 2. Дали може ад млеко што не е ни почнато да се чува во фрижидер? Конкретно за хип прашувам. Фала ви однапред за одговорите.
Ние така бевме во 4 скок. Ни заврши скокот, ама ни остана заапивање на града и во раце, а и будење ноќе.
За првото е сосема нормално. И ние бевме на почетокот така. Од адаптирано знаеше и погуста столица да има а од мајчино поретка и не толку честа. За второто не разбрав. Адаптирано не отворено пакетче? Нема потреба во фрижидер ако станува збор за тоа
Кај нас после скоро 2 месеци. И јас мислев дека ми крена температура од забчиња (само едно деноноќие имаше) и секрет во столицата, ама дури сега му испадна запче. Горните жлебинки му се подолго време потечени и поболни на допир, а долу двата кеца излегоа еден по друг. Сосема е во ред. Во ред е и да не кака секој ден.
Ако мислиш на спремено ад шише, може да стои во фрижидер 24ч ама брзо откако е направено да го ставиш и нормално ако бебето не пиело од него. Најпозади на полица.
Od zabite paga imunitet i nastinuvaat. Za temp davaj sirupce i ako pocne da kasla ke go nosis da go cujat
Ќерка ми беше вака навечер во 4ти скок и една недела после тоа. Буквално со цицка во уста спиеше. Неделава место да и давам цицка кога ќе се разбуди навечер, сопругот и даваше цуцла и ја презаспиваше. Можам да кажам успешно испадна, бидејќи не ми е лепенка веќе навечер. Пробајте така неколку вечери.
Офф фала. Не сака цуцла, а нема ни кој друг да му подметнам да го успива. Ќе пробам ако не да го ставам во креветче.
Пробај додека ја држи градата, одма да му ја извадиш и да ја ставиш цуцлата, ама држи ја цуцлата во топла вода да не осети разлика. Може ке ти успее
Majki tie shto ja imate Sophie zirafata od koga ja koristite? Na nea pisuva 0+ ama nekako golema e a bebe mi e 2 ipol meseci, racinjata i se kako tupanicki, ne fakja nisto so niv, od pred 1 nedela pocna samo da gi stava vo usta si gi otkri deka ima racinja i toa e se shto pravi so niv, neznam kako bi ja fatila pa i bi ja stavila vo usta? Kako toa 0+?
Мало е, барем три нека направи. Сама ќе дава знаци, ќе почне да си го фаќа ќебенцето, тебе ќе те фаќа за коса и други играчки ќе ги зема, ќе ги става во уста.
Vi blagodaram, ona nedelava pocna da se drzi za nas za maicite, za kosa, za kebence ama ne e taka cesto i cvrsto, sepak treba vreme znaci, mene me zbuni toa 0+, vi blagodaram
Мало е уште, кај 3 месеци, од прилика, почнуваат сами да држат работи. Софи на почетокот јас ја држев тој да гризи, после сам.
Ај здраво живо мајки, среќни празници Имам Едно прашање Моево бебе е на адаптирано, на Хипп. Дали може ќесето со оваа храна да го истурам и да го чувам во празна кутија од Нан? Ич не ми е практично да го користам директ од ќесето. Или дајте идеја во што да го чувам млекцето.
Може, измиј ја убаво и исушија ја, па наполни ја, за да не се мешаат остатоци од хип со нан млеко само.