Искрено незнам. Јас од 4-5 месеци мачкам а прво забче излезе на 7 месеци. Не беа и кај моето. набабрени. Мачкај гелче и ќе видиш дали ќе се смири.
Веќе одговорила Ивана. Јас мачкам Фрезидерм ама планирав да пробам и со Дентинокс, да ја видам разликата.
Дентинокс има и анестетик во него и е доста појак. Им го утрнува непцето фактички да не осеќаат болка. Пробај намачкај малце на јазикот твој ќе видиш ја случајно укапирав, ја мачкав си го лижнав прстот и ми утрна јазикот на тоа место . Фрезидерм само ублажува малце симптоми ама не нешто значајно.
Ве молам за совет како успеала некоја да воведе дохрана ад на 5 месеци. Ќе цуцне 2 3 пати, па одбива. За жива глава не го сака. Земав Бејби Лав како најблиску до мајчино било. Ама нејќе и нејќе
Исто го мачкав и си го лижнав прстот и цел јазик ми се здрви…затоа мачкам пред легнување да нема мака во сон и сабајле пред да го носам на чување за да му држи дури е таму
Мајки здраво, Имено пред два дна беба беше многу плачлива преку ден и беше цел ден на цице, сега не е плачлива ама се гледа по неа дека е нервозна,меѓутоа тогаш какаше убаво полнеше пелени и мислев дека не и е малку млеко наспроти зборењата на другите бидејќи и сажата она си е по пуна, меѓутоа еве синојка и сменив пелена кај 22 часот, си заспа бебана и дури денес во 10 скоро па празна и ја сменив а цицаше неколку пати во текот на ноќта, сега не знам што да мислам дали е малку млекото и од што може да не мочка скоро цела ноќ, искуства?
Една препорака од мене ако одите накај Грчка или некој да ви го донесе гелчево. Околу 5 евра е и е поголемко од Дентиноксот и во секунда смирува.
Ako znae da pie od sise probaj nekoj drug da mu dade ako di sega ste bile samo na doenje. Jas probuvam moeto da go ucam da konzumira majcino na drug nacin deka trgam na rab ama eve ne odi. Od casa nejke proba ja butna, od sise isto proba butka...si saka bebe cicka
Приметувам течна столица кај малечката, тт нема и инаку си е веселка. Од што би можело да е? Дали е поврзано со вадење заби?
Мамички, малово ми е 7 недели. До пред 3 дена пиеше 90мл ад и малку му беше. Овие 3 дена едвај 70мл/50мл, ретко кога 90мл. Покрај тоа е многу кенкав, нервозен и плачлив. На цице кога ќрго ставам не секогаш се смирува лако обично, знае понервозен да стане (плаче, тегне, гриза). Можеби сме влегле малку порано во втор скок, ако е тоа ок, само ме загрожува дали вака ќе остане понатаму или ќе се врати на старото (мислам на пиење млеко)