Прв пат сега се случива да има лигава столица (како со слуз) и баш беше плачлив пред да се покака, дури одбиваше да цица што не се случило претходно. Незнам дали може да биде од ротата ја примивме во вторникот, инаку сме само на доење и немам ништо сменето во исхрната. Педијатар дури во понеделник можам да консултирам. Дали има простор за загриженост?
Од вчера навака детево само го плази јазикот. Ми имаат кажано дека ако го прави ова може да му е надразнето грлцето, ама не кашла. Да не е нешто ново, да не си го открива сега, од кај да знам, нормално ли е или да идеме на лекар?
Ako jade normalno,veselo e,ne kasla ne go mkni po lekari za dzabe moze sea interesno mu e toa da go prai.
Според мое искуство, нормално е. Моето скоро 2 месеци стоеше така надвор со јазикот. Го носам редовно на контроли, се си е во ред. Спојлер: слика
Мајки јас го ставам моето да седи на перници , нема шанса се спушта надолу па го ставам директно на троседот ама се наведнува многу надолу .. има ли некоја искуство ? А баш сака да седи ама никако
Не го форсирај за седење, остави го да вежба кај тебе в скут, во хранилка на 45 степени и количка. Ќе си седне кога е спремно.
Бебе има осип под курето, што можам да го мачкам???Му ставав мустела со цинк, пудро, ама се подрашири од сабајле до сега,(сликата е од сабајле) и осипот е како со бело, не е гној, ама како бели се. Да напоменам имаше 2 дена покачена темепература, едниот ден и до 39 :/
I moeto bese slicno so polnenjeto peleni eden period. Se slucuvase po 10h da ne se iskaka, a vazi za bebe koe cesto kaka, no stom se mocka redovno e ok. Sega veke se sredi. Pocekaj, ke se sredi sigurno, niv se im e novo i se im e promena. Toa sto e placlivo moze da se prepisi i na skok, zavisi koja vozrast e.
Zdravo zenski,bebeto ima skoro 3 nedeli do vcera kakase mozda 2,3 pati na den,denes samo ednas i toa sabajlevo. Eve go 9 saat e uste nisto. Dali smeam da mu stavam toplomer, posto e malo mnogu ili da si cekam.
Majki, od sto mozi da mu opaga kosickata na bebe, samo na eden del, odpozadi? Vo krevetceto vrz carsav imam poslano tetra pelena i maramce nezno, a preku den lezi na kebe pamucno.
Мајки па ја досадната. Од синојка сум со температура, ете маж отиде по брз тест мада мислам дека ќе е позитивен. Ја шо сум со темп константна сум него имате ли совет бебето 2 ипол месеци ми е како да го заштитам, мада ако е тоа не знам дали можам веќе.. со неа сум со маска мада цел ден сме сами јбг не знам побудалев де мене де неа температура мерам.
И да е корона бебињата многу лесно ја поминуваат. Јас ја прележав кога бебуш имаше 40 дена, без никаков симптом помина. Со лесно
Малиов веќе подолго време си хрчка. Пред две недели настина малку и поткашлуваше. На педијатар го слушнаа, немаше ништо спуштено и ни рекоа да инхалираме со физиолошки и дексазон 4 дена. Кашлањето престана веднаш но хрчкањето сеуште ни трае. Можно ли е од лигавење или пак од млекцето да си хрчка? Вака не е болен, нема температура, не кашла само хрчкањето многу ме буни. Инаку не ждрига секогаш после цицање и бљуцнува често.