Јас знам на почеток намерно да не се ставаат на стомак да спијат, да бидат на грб. Не знам дали некаде пишува конкретно на која одредена возраст дека може. Моево два пати случајно се има завртено навечер и сум го оставила да спие така. Баш го пратев, си ја подкрева главата, си се врти на страна и си наоѓа позиција. А вака преку ден многу ретко има амбиција да се врти дур е активен, скоро па ич. Баш и педијатарот ни кажа дека е голем сега не е проблем. Ние сме 5+++
Мојата од два месеци на меше спие цело време. Пробав некое време да ја вртам, ама се измачивме и јас и таа. Освен такво си е детето немам што да кажам
Пробај баш, син ми пример се буди, почнува да плаче дека ме нема (пошо навечер станувам од ко ќе го заспијам), се врти на стомак и 8 од 10 пати презаспива така. Ако не се сврти нема презаспивање дури не дојде мама .
Да прашам далинекој после нова година успеа Извод за новороденче да извади? Не се нормални, прошлата недела немале обрасци за изработка и рекоа оваа недела да одиме, сега беше сопругот и му рекле немаме сеуште дојди за две недели??? Кај живееме во која вукојебина ццц
Јас, ден два после нов година беше мм, исто го вратија еднаш, после сакале пак да го вратат ама нешто препрашал и рекле ај почекај, изгледа сме имале ксмет.
Мами ве молам за совет, бебе ми е 4 месеци и 20 дена. Ни се појави како сува кожичка рапава на одредени делови од телото пред 2 мес. Ја бањав и мачкав со мустела од раѓање. По препорака на педијатар потоа сменив на валеда а потоа на еуцерин. Се смирува само од афлодерм но тоа не смее да се користи често. Погледнете на сликата тоа е моментално, најлошо е на рачето. Препорака за некој дерматолог, кожен доктор, или билп каков совет ве молам.
Мами кажете ми дали смеам да давам нешто на синко за имунитет. Инаку е скоро 2 месеци. Од вчера сум благо настината, носот ми тече и малку влажно поткашлувам. Па сакам да го заштитам.
Со што переш? Јас перев со бекутан и откако сменив на фрош сензитив (зелениот) се смири мада и не беше волку
Do koga se davaat kapkite d3 i omega +k1? Pri kraj sme, a naredna nedela na pedijatar, pa da znam dali da kupam
Земи ја Биодермата Атодерм. На ќерка ми и помогна одма. Има малечка од 40мл пробај прво со таа, не ја купувај одма големата скапа е, а не знаеш дали ќе му помогне.