Мислам околу 280ден дека е. (Во Зегин) Јас vivident користев прво. Мислам така се викаше, ама никаква разлика не гледав. А со овој одма се смирува.
Jas kerka mi ja staviv na 15 dena na stomak da spie zasto imase grcevi. Na eden mesec ja drzese glavata ispraveno i doktorkata odma primeti deka spie na stomak
Јас со пегла ја поминував тетрата и ставав на меше ама врз облека никако на голо. Исто и термофорче од аптека.
Безконтактен топломер сакам да земам (се спремаме за вакцина) Дали има некој искуство со овој или да предложите нешто друго. Фала ви однапред
Овие не се најточни ама бркаат работа. За бебе најточен е оној во увце што се става ние имаме таков за 2-3 секунди мери. Не мора којзнае колку длабоко во увцето да го ставаш сосем малку. Мене ми го препорача искусна мама па таков зедовме. Скопје го има во бебе центар 1700 денари. А овој како на сликата беше мислам 1300 денари.
Мојата од месец ипол е на стомак. Прво ради грчеви ја ставав, после се навикна. Еве на скоро 8 месеци исклучиво на стомак спие, никако поинаку. На почетокот кога почнав да ја ставам на стомак за 3 дена почна стабилно да си ја држи главата и да си ја врти. Дентинокс дефинитивно. Има и анестетик во него и смирува.
Jas na svoja raka smeniv od aptamil na bebelan vo smisla sto nemozev da izdrzam.veke od grcevi sto imase i sto ne kakase, ne prasav pedijatar, prezadovolna sum, najprvin nedela dena adaptacija na mese,normalno, posle redovno si kakase nemase ni g od grcevi. i sto e najtragicno ne prasav u drzavna koe mleko mu go davaa, pedijatarkata rece aptamil i aptamil zemav,slabo kakase, i posle preku prijatelka sto raboti tamu koga prasav sto mleko im davale mi rece bebelan odma bez razmisluvanje smeniv. zemav bebelan i colief a do togas koristev espumisan L i mislam deka poise maka imase od espumisanot vo kombinacija so aptamilot. Za 12dena pravime 4 meseci, super sme odlicni, i na kilaza napreduva isto kako so aptamilot.
Здраво. Со бебето (4 и пол месеци) тукушто прележавме ковид во Козле. Таму додека бевме се среди се освен столицата. Препораката е да се дава пробиотик, јас давам Waya капки уште пред короната. Може ли да споделите искуство кој пробиотик ви помогнал при борба со дијареа кај бебе?
Мајки како да го си го зголемам млекото. Инаку се измолзувам и пие од шише. 6 пати во денот се измолзувам, а навечер еднаш се буди и тогаш цица. Не можам да го наполнам шишето во последно време, а АД не сака. Совет некој? (чаеви пијам, боза, и нема некој посебен резултат)
Безалкохолно пиво, овесни снегулки со јогурт, капсули Лактил, чај за доилки Лакта Микс. Мене овие работи ми помагаат многу.