Девојки доколки давам на малото babyvit, дали да продолжам со давање на babytol d3? Дали некоја ги дава овие капки? Малото е скоро 2 месеци
1литар се пие дневно. Ако се од 250 мл шољите тогаш 4 дневно Да се редактирам. На чајот пишува најголем ефект има10 минути пред доење така да ти можеш десет минути пред да се измолзуваш. И при измолзување можеш да правиш компресија на градата.
Гледам дека овие бејби вит се поише витамини, бејбитолот имаат чист Д3 400IE, Д3 со К1 и Д3 со омега. Консултирај се со педијатар што ти ги има препишано сегашните капки дали можеш да ги смениш и со кои.
Ние пиевме бејбитол д3 и бејбитол омега. Се консултирав со педијатар да почнам да му давам и бејбивит деновиве за имунитет, дома сме настинати. Ама видов дека и во нив има д3 затоа ме збуни, да не е премногу д3
Д3 се дозира индивидуално според возраст, килажа и индикации. Најубаво пак ќе речам со педијатар/ортопед.
Беба е 5++ предходно имаше 3-4 столици дневно, на доење сме и немам почнато со дохрана. Во последните 2 дена имаше само една какана пелена и тоа малку, инаку пелените си беа полни и си прдеше .Денес кога се разбуди како да се мачеше малку ја соблеков и беше само мочкана, со масажа на мешето и вежбички со ножињата успеа да се искака златно кашесто само измеѓу имаше малку црвено најверојатно крв, што може да е?
Бебе скоро 2 месеци нема какано 3ти ден. Денес ми е плачлива и нервозна неколку саати, ги нема типичните симптоми за грчеви (виткање, грчење, црвенеење во лице) а се смири малку со затоплена тетра на меше. Претпоставувам дека ја боли мешето бидејќи не е какана. Совет шо би можела да направам за да и олеснам освен вежбичките? Едит: до сега и давам само биогаја капки.
Ако е на доење пробај да внесуваш храна што би ја јадела доколку имаш ти запек пример компот од суви сливи, јогурт со 2 големи лажици ленено семе, сите житарки, интегрален леб, течна храна, овошје, зеленчук...
Ako moze sama da se svrti ne mozes da ja sprecis. Vo d Dvete gj iam...so frezydermot mackav na pocetokot prvite zabi,ama pocna mn vo son da place koa i rastat i zemav dentinox mackas se ukutuva....zemi si ja taa
А за што не беше задоволна? Јас па си викам што може да се другите поразлични и терам со овие. А со претходното дете кога доев добив тестер од влошките на Lansinoh и исти беа. Гледав пред да се породам во ДМ има и од нивните Babylove, би ги пробала нив ама па немам ДМ во близина.
Бебе е родено со помала килажа и малку потешко ни оди цицање. Има неколку дена. После некое доење знае да поврати како млаз и ги витка ноѓињата. Кака многу малку и тоа е со зелена боја, Рефлукс е? Или слабо напредува? А имам премногу млеко.