Mene mi rekoa normalno bilo,i da ne stavam nisto ,jas samo so alkohol go prebrishuvav,od bolnica mi kazaa ne trrba nisto da se macka.
Мамички денес правевме к.с., утре сме на вакцина. Од педикатар имаме зелено светло да се боцнеме, но мене ме загрижуваат некои параметри. Дали некоја имала искуство со вакви лимфоцити и гранулоцити. А кога се работи за хемоглобинот и хематокритот знам дека блага анемија е нормална кај бебе. Иначе се работи за 2+ бебе И вредностите се дадени за возрасни, али сепак
И кај ќерка ми се истите вредности на лимфоцити и гранулоцити. Докторката ни кажа дека се добри резултатите Едит: 2+ е и мојата.
Филипс авент до сега користиме....па ме интересира кај другите шишиња шо се гледам има широко грло.... разнк разни. Што значи тОа широко грло?
Не таа со мече, медицинската ја имаме…таа што си ја постирала на слика…иста таква во такво пакување има 3+ ама ни таа не ја сака…таа е лилава…само зеленава ја сака
Си викам да го заучам моето. Може оваа ќе ја фати. Ваљда нема да е проблем дека е помала цуцлава а? Од безбедносни причини де .
Јас имам обратно прашање од која возраст и причина се дава цуцле? Јас имам купено дури бев бремена, 10 дена ми е бебенце и немам дадено и не знам дали и зошто би и дала. Ако може некој да ме посоветува
Јас давам зошто постојано сака цице, цел да виси на неа а не цица, ако му ја извадам плаче, па да успеам да сработам нешто или да се погрижам за поголемата, исто така кога плаче а не е за цицање давам цуцла за да ја зацуца и да се смири (досега ретко успева). Он топик, бебуш почна да ми се вцрвенува во образите, преку ноќ нема ништо и половина час откако ќе стане, после тоа му се појавува и станува де поизразено де се смирува, пробав со здраве кремата, со јекодерм, со павловичева, со бекутан со цинк и нема подобрување. Совет што да пробам?
И јас не сфатив. Пробав неколку пати да го залажувам кога ми бараше да е на града, а знаев дека не е гладен, ама не фати. Сега кога истерува запче ја бара некогаш сам и ја грицка неколку секунди, па пак ја пушта.
Цуце се дава малку покасно според мене, дур да се воспостави лактација и да не се збуни што е цице, а што цуце. Јас дадов на 6 недели, од причина што плачеше од грчеви и цуце успеа да ја смири. После тоа сфатив дека полесно заспива со цуце, никогаш не заспива со цицање. Кога е будна не давам, само за заспивање, после си ја плука сама.
Мајки што правите за да не ги пика рацете во уста? Веќе неколку дена ги пика и двете се научи и палецот го цица, и ги тргам пишти