Мсјки да ми предложите добар педијатар во Систина за бебе од 7 недели, многу ми плаче, кај не спие преку ден па и ноќите почна да не ги спие, советувајте ме што да правам каде да ја носам
Majki, bebe za edna nedela polni 4 meseci, a jas imam ponuda za rabota. (inace sum bez naromest za porodilno, nemav 6 meseci) Nekoja od vas da ima iskustvo, kako bi go izvela ova. Bebe e na ekskluzivno doenje
Дали јаде доволно? Дали качува на тежина? Моето не можеше да фати па земав силиконски и пумпа, плус давам дохрана.
Читав нешто, вика дека мн ретко под 3-4 години, што знам може и тоа да е, еве ја сега добра е спие без плачки
Мајка во Систина би ти ја препорачала др.Симонида Спасевска одлична е. Ние таму одиме. Убаво ти напишале членките обрни внимание на јадењето, да не случајно не е најадено, грчеви ако се ќе ги витка ноџињата и да не му е топло многу да не е преоблечено. Со лесно мајка
Мила на адаптирано е цело време, качува доволно дури и повеќе ме искара педијатарот, лакома е, но не ја оставам гладна некад и давам и пред 3 саати за да не плаче
Веројатно се грчеви друго незнам ама волку не спиење неможам да разберам одвај сврзува 1 саат некад и 10 мин
Неспиењето може да е скок, плачењето грчеви, двете заедно добитна комбинација за кинење нерви. Ама ако викаш не е гладна, не и давај на помалце од 3ч и од тоа ја боли меше и плаче. Адаптираното се вари 3ч, ако плаче од грчеви, и и дадеш млеко она ќе пие пошто мисли ќе и помине, а ќе и дојде уште потешко се прејадува, затоа и качила повеќе кг често јаде. Скокот кај нас неколку дена траеше тој првиот, а грчевите ги регулиравме со капки. Сепак види што ќе рече педијатар.
Добар ден мајки Дали некоја дава дупла доза на Д3? Мислам две капсули? Ние бевме денес на контрола,3месеци сме и ни рекоа да земаме Д3 со омега и уште една капсула чист Д3
И јас исто давам дупла доза д3. Но чист д3 без омега, ми кажаа дека немало потреба од омега и малку се мислам дали да дадам и омега
По колку единици д3 има во чист,колку во оној со омега? Немам купувано до сега ваков. Ако се исти единиците не гледам причина зошто да не си земеш со омега,штета не може да има
Давам две капки по 400. Оти кога беа со омега ги плукаше не ги сакаше. Ама ке и дадам посебно омега па ако ги сака арно ало не ништо
и јас давам дупла доза, к1 со д3 и омега со Д3, ја носев на ортопет на 6 недели тој ни ја зголеми ми рече д3 по килажата се дава