@LaDyDoLl , дај кажи рецепт како го научивте така Ова моево е гушкалче големо Не претерува, не е дека плаче вришти цело време за во раце, ама посебно сопругот кога е дома сака во раце да се успива. Со нишкање На добар пат е да стане таков за во раце да биде. Има ли шанси да го прешалтаме на успивање сам или веќе е касно? Кажете некое решение ако знаете
И κај мене додеκа спρемам било готвење,чистење дома бебушκо или спие или мм го чува,и он е татино галениче ептен едното се ама и ρелаκсатоρот, ни се наога κога е тато на ρабота гледаме baby tv и миρни сме
@green.eyes сите ни се чудат,еве уште недела полниме 5месеци,единствено овие 2-3 дена слушнавме да плаче(настинат е) инаκу буκвално цел ден леже. Можеби е тоа што сум сама од стаρт немаше κој да го земе во ρаце,заспива на гρада или си леже и сам си заспива,ниκаκо во ρаце или со нишκање,(но паκ ќе ρечам миρен беше и не плачеше)таκа започнав па се навиκна,миρно и многу весело бебе е,на почетоκ не ми поκажа гρчеви и затоа. Еве сега,многу малκу саκа да е во ρаце,веднаш се неρвиρа,го легнувам и си се смее и гуга. Благословена сум,постигнувам да ги обавам сите обвρсκи па дуρи и да одмоρам во теκот на денот.
@LaDyDoLl Да ти позавиди човек! Се да сте така кротки! Јас мислам до детето си е, ние од прв ден плачеме и легнати не сакаме, само ако и пеам и ја занимавам до неа, инаку сама да лежи во мое отсуство нема шанси. Еве веќе сме 8 месеци, и не велам дека е многу проблематична (не ми плаче, си јаде нормално, си се вози во дубакот) воглавном е како и повеќето нормални бебиња... но, кога е во прашање спиењето...е тука сме смешки ноз дома. Над 9кг сме и се заспиваме во раце од првиот ден, со нишкање... Плус се буди многу често, а знае и да се расони па во5-6 сабајле се презаспиваме... и пак во раце со нишкње. Ете вечерва ја заспив во 22:00, до сега 3 пати ми се разбуди. Не знам што и станува и зошто немирно спие. Можеби смешно е ама сум имала ситуации кога ми се плачело од мака... рацете ми отрпнуваат од нишкање дури да заспие... Си велам сЕ ќе издржам, само ова со немирното спиење да се реши...ама тоа е,мора да се издржи.
Абе и кај мене е мирен, не плаче, ама многу е приврзан за мене. Не мора да е во раце, само да сум до него. Знае да се заигра со играчка некоја, па дури и без играчка, со прстите нешто си брои, ама мама ако е до него. Многу сака да гледа телевизија, особено песнички и реклами, ама пак ќе речам, само да сум јас до него. Откако направи 40 дена цело време е само со мене, од можни 100%, тој е 200% со мене и ете резултат
Uf puknav mamicki ovie tri dena. Ja primivme vakcinata i temperatura, kaslanje, kivanje, sekret.... odam na klunika vika bebeto tie super nema nisto na gradi, krvna slika odlicna, kaj maticnata isto na dezuren isto a detevo so T mi e. Kako be nisto... i davam eferglance i tocno na 6 saati pak T. Hellpppp
Кашла и кива после вакцината?Која ја примивте? Нам истото ни се случи после полио и дитепер пред две недели.На денот на вакцуната супер веке вториот ден почна носето и кашлицата.Јас сумљав да не е реакција на вакцината сето тоа.
Јас знам дека на 4 часа се дава ефералган но нека кажат и другите да не грешам. И пробај со туширање со млака вода
Isto taa polio i diteper eve denes ni e 4 den. Ma sve napraviv i tusiranje, aspiriranje nose, kapki, inhalacija ne biva... posle tocno 6 saati povtorno. Ama si vikam aj ako e do vakcinata T normalno. Ama kaj mene i kasla, slajmce, sekretce ima nasolzeni ocinja... a vi vikam sekade ja odnesov vikaat nema nisto. Puknav ke fatat ptaznici sto da pravam.. kaj ke ja nosam...
ние пред 1недела ја примивме дитепер 3доза и немаше т ама многу беше вознемирен кинкаше за безвеза, киваше поткашлуваше, исто и нас ни рекоа дека е реакција од вакцината, еве дури после 1недела си се врати во нормала бебче. А во суштина и он е мирен и не досаѓа,.само што не спие инаку си гледа бејби тв, си гуга нешто, си шетка со дубаче. Е кога ќе му стане досадно мора да сум до него и да му изигравам кловн, или пак да го гњавам, да го фрлам во вис, да го скокоткам тоа обожава, да му ги имитирам животните, да повторувам по цртаните абе живи циркузи сме. Мм кога е дома ни се чуди каков однос сме изградиле. И да, обожава да ме бакнува т.е ме фаќа со двете рачиња и со цела уста ме лигави ама јас тогаш сум најсреќна
@mila25ve ona skokotkanje me potseka na velesot... imam zicka od tamu.... more cela ortoma .ako guskajte se, uzivkajte pozdravce
Мајκи и ние после дитепеρ пρва доза одма втоρиот ден,почнавме со затнато носе κивање,κашлање ништо немаше на плуќа цела недела 3пати бевме на болница ништо не ни дадоа, и вчеρа почна да свиρи цел го слушна доκтоρ, и си добивме,цефалеκсин антибиотиκ на 12 h.знаев деκа тоа κашлање не е добρо,утρе сме на κонтρола ќе видиме понатаму
И ние сме со κашлање и шлајм,2дена,не κашла многу,весел е си цица и што ми е најважно,го повρаќа шлајмот и си пρодолжува да цица. Не саκам да го носам во болница,самите доκтоρи ни κажуваат деκа стρашен виρус е ова,плус во нашава болница детсκото одделение било заρазено со повρаќање и пρолив. Стρашна ρабота,дневно по 100деца пρимале овде,за поголемите гρадови да не пρавиме муабет.
Antibiotik.... ke mi gi isteraa ocite... ne smee vika samo vo kraen slucaj... ama ne daj Boze togas plukni mu se. Kako be nie so inekcii izrasnavme...ke ti stavea i odma si kukurek sega organizmot sam da se borel. Gluposti,
Мајки јас мислам дека заради времево, а они со паднат имунитет од вакцината, лесно фаќаат вируси, се настинуваат. Тоа е мое размислување.