Ako ti go naplakaat dzabe ke se mknes....do sea ne daj boze ke primetese dali slusa ili ne bebeto....sama napraj mu zemi tropka i tropkaj ja pred nego...van vidno pole prvo kaj uvceto i ke vidis dali ke se svrti. I da ne go naprais ova veruj do sea ke ste primetele...ova so sluhov im e novina za da naplakaat inace brzo ke se vidi bebe dali slusa. Na pedijatar neli im setaat isto tropka pred faca?
Мајки, за атопична кожа која биодерма ја користите? Јас досега го мачкав со еуцерин атопи контрол но не сум воопшто задоволна, па сакав да му сменам. Оваа? Или онаа што е 500мл? Која е подобра
Мајки ај мала помош. После третиот скок малово слабо ми пие млекце (а претходно секогаш му беше малку). Додека пие е борба, пиеме скоро по 1 час и секогаш ми остава. Пие едвај 70мл, некогаш и помалку, се случува и по 20мл да ми испие само. Инаку пиевме по 120мл. Вчера пробав на 4часа да му давам и го пие цело. Се плашам дека 4 часа е голем интервал за бебе од 3 месеци. Инаку сме на ад. И имаме 7кг. Ве молам за совет. Како пијат вашите бебушки? По колку и на колку часа?
Оваа ти е превентивна. За докажана атопична ќе си ја земеш Bioderma Atoderm Intensiv Baume, после 2 мачкања проаѓа.
Во право си,јас сум сигурна дека слуша поготово кога спие се слуша . Иначе,не не им тропаат со тропалки одиме во Систина на педијатар. Ваљда да се оди на скрининг па за тоа не се користат тропалки
Не блендирам ништо и пасирам се, да се учи од одма на парченца. Ја комбинирам со компир, со ориз, и плус уште некој зеленчук додавам, брокула, тиквица.
Керка ми е 4 ипол месеци, го врти главчето лево десно, како кукла на навивање, ушиња проверивме добри се, дали сте имале искуство веќе многу се загрижувам
Majki nekoj sovet za malku klempavi ushinja ako taka se vika pravilno, ne e genetski tuku e od vrtenje levo desno ke gi previtka ushinjata i taka podolgo vreme i ostanuvaat ako ne ja vidam i sega i se malku klempavi. Dali sami ke se ispravat so tek na vreme kako ke raste ili treba nesto da prevzememe? Blagodaram
Pa neznam dali ima nekoj lepenki? Dali nekoj nesto staval kako traka, kapce, lenta pamucna pa taka da uspeal da gi ispravi na toa mislev
Обликот на ушите е генетика пред се, џабе ластичиња или лепенки, повеќе може штета да се направи од типот да ги лапне во уста од корист. Ќе менува како ќе расте. Уште ни главата не им е оформена не па ушињата
Многу имаат ставано стегачи, ама нема никаков ефект од нив. На комшивка бебето 24/7 носеше стегач и пак му се клемпави ушите.
Користам Мустела и воопшто не ни помага, по препорака од педијатар дека е многу добра. Имав мустри од Биодерма масло за туширање и крема, значи веднаш се смири кожата. Се мислам и јас сега да си земам од Биодерма, а тоа маслото преубаво мириса за туширање.
Мајки здраво Денес правевме кс на бебана се е во ред освен тромбоцитите што и се покачени на 620 а треба да се до 550. Матичната ми рече да ја следиме ситуацијата и да направиме и друга кс на друго место и повеќе течности, бебана е на ексклузивно доење 4 месеци е по што она ми рече да и давам и чајче 10-15 мл помеѓу подои. Е сега, Бекутан не ми се дава тој е со шеќери, дали има некое чајче во коешто нема шеќери и доколку има некој вакво искуство да сподели би била многу благодарна. Кс е правена поради тоа што требаше да прими 3 вакцини денес а ја прими само ротата за секој случај не и ги дадоа останатите 2. Во благодарам