Od koja vozrast e najdobro da se dava gumicki i koi gi preporacuvate? Nie ja imame Sofi, no ne ja saka bas
Ниедна. Моето не прифати гумички за гризање. Наместо тоа гриза раце, облека, мечиња, сѐ што ќе најде.
Кај моето бебе мирисаат темениците ептен неубаво, еве ставив уље еднаш до сега и со чешлето се намалува теменицата, се надевам и мирисот ќе го снема пошо мириса само на темениците каде што ги има
Мириса теменицата на мрсно на кисело не знам како да објаснам, ко да не е цела недела миена, а секој ден ја бањам. А со овој мустела шампонот не толку многу сега на чисто ми мириса, ама не ми делува.
На ќерка ми од Мустелата бетер и се направи, ко кора. Иначе теменицата се вади само со редовно чешлање ппсле отстоено уљенце. Кај нејзе без разлика што секое бањање и ставав уље и ја чешлав си се појавуваше константно до кај 3 ипол месеци. После тоа сама од себе ја снема.
Да баш ко немиена коса да има бебево, избањај го и одма почнува да мириса, денес пак ке ставам уље па да видиме колку ќе излезе
Значи и кај вас мириса лошо, јас прво веледа користев и откога почнав еуцерин почна и мирисот па, помислив дека е од купката, па ставив шампон и сфатив дека е од темениците
Мами за крвна слика да направиме во Ремедика дали треба да закажеме телефонски или на лице место одите таму и ви зимаат крв?
Дали е загрижувачко од затнат нос со доста секрет, кога ќе прејде во кашлица? Или дали е тоа знак дека се чисти? Во средата го носев на педи. го слушаше Др и рече настинка, никакви лекарства не даде. Од денес почна да кашла и како да му зарипна гласчето. Дали да го носам утре?
Зависи како кашла, дали кашла од секретот или искашлува, ако зарипне носи, нека види грлце и ус пат и ќе го преслуша и мирна глава
Да, во право си. Не ми е комплицирано да го однесам. Не знам да проценам искрено..влечка брат му од градинка бактерии него ништо не му е, а малово страда
Majkichki prethodnive 2 dena imame bljuckanje taka malce poveke, dali e povrzano so niknuvanje na zabite? Malce sum zagrizena, pa deneska mu namaliv dozata na mleko obicno pie po 150ml jas denes mu dadov 120 pa da vidime. Ne bljucka obilen mlaz megjutoa znae da bljucne kolku edna lazica da receme, a bluckanjeto mu e izmesano so mnoogu ligi. Dali treba da bidam zagrizena? Ne go opteretuvam ni za hrana probuva vkusovi, kasnuva okolu 20-25lazicki sekoj den razlichno nekogash i 30lazhicki, nekogash i polovina od malite kashichki, obichno doma podgotvuvam,retko kupechki. I plus posle 1h ipolovina davam mlekce da ne bide tolku blisku.. Sovet? Inaku vchera napraivme 5m, so tezhina sme nekade okolu 8ipol kg, a so vkusovi pochnavme 4+ zatoa shto sme na Ad. Blagodaram
Бебе на ад не е индикација да се почне толку рано со немлечна исхрана, посебно бебе што вака напредува. Дигестивниот тракт се развива исто и кај доени бебиња и кај тие што се на адаптирано. Иначе бљуцкање не е поврзано со никнување на заби, види како ти е распоредот на оброци, може му е оптеретен желудникот.
Takov sovet dobiv od pedijatarot. Da pochnam so 4+. Ne znam ke vidime obichno nasabajle pie mlekce pa posle chas i polovina davam ovoshna kasicka ne preteruvam pie vodicka posle toa i tuka Stop. posle chas i polovina ili 2 chasa pieme mlekce vo zavisnost od toa ako spie, chekam da se razbudi pa mlekce. Ne forsiram znachi. Pedijatarkata konechno ja dobiv na tel pa mi reche nemalo prostor za panika samo da se drzhel visoko gore.
Majki , sto davate za zapek kaj bebe, otkako pocnavme so dohrana ima zapek.Denes se iskaka posle 5 6 dena i toa epten suva stolica kako brbalaska, edvaj duri.Denes planiram da mu dadam samo modra sliva da jadi za da se olesni poveke , go boli plus mese kinkav mi e.. Nekoj sovet?
Форсирај повеќе вода, паузирај со компир, ориз, моров. Можеш да дадеш слива, крушка, презреана банана, јаболко, авокадо. Додавај и маслиново масло во зеленчуковите кашички. Исто потечни можеш кашичките да ги правиш. Со лесно.