Моето ич не пие водичка, му давам чаша со клунче и никако не прифаќа, а маслиново како ставаш? Во готово зготвени кашички ставаш капка? Пример денес за ручек планирам батат со брокула и тиквичка и кромид и маслиново
Пробај смени му, од чашка за ракија по мали голтки, од лажичка, шише со цуцла, некапечка чашка. Од некое ќе прифати кога тогаш. Битно е да се нуди постојано. Да, маслиновото кога е готова кашичката ставам неколку капки одозгора и прво тие залчиња му ги давам, да сум сигурна дека го изел.
Da prasam d3+k1 se davaat od 8 den do 12 ta nedela posle omega nesto bea od 12 ta nedela do 3 godini Dali e taka
D3+k1 давав во 3ти месец, на ортопед кога отидовме ги прекинавме д3+к1 и ни кажа да продолжиме со чист д3 и д3 со омега, со тоа што д3 да давам до јули месец и да продолжам после тоа само сп д3 со омега.
Kakva Kinoa koristite za bebe,majki? Od koja zemate i dali veke imate vovedeno Kinoa vo ishrana na bebe od 6+ meseci ili ranone uste? Osven oriz i palenta uste nisto drigo nemame probano od zitarki ,planiram proso ovie denovi da dadam pa me interesira dali noze i Kinoa da vovedam slednata nedela ?
Да, киноа и просо може меѓу првите житарки. Со тоа што просото се кисне цела вечер и се исфрла водата па со нова се вари, а киноа може само 1-2 да се кисне пред да се вари
Каков е тој систематски на 6м? Ми се јави сега патронажната сестра, ме прашува дали сум го носела на систематски и дали сме испитувале крв? Матичниот ми нема ништо спомнато, ми рече до 1 год никако испитување крв, да не се боцка за џабе.
Тој матичниот арен е? Јас секој месец испитувам крв на мојата оти е анемична. Ако се разболе како ќе знае вирус ли е, бактерија или било што ако не испита крв? Не дај Боже ако е анемично детето како ќе знае?