Да, во право си. Понекогаш и ние претеруваме од преголема грижа, ама тоа е. Нека ни се живи и здрави само
А и додека не побара нема шанси да и дадам Наместо на 3 саати пример, на 2 и пол. Одма плачки, мислиш ја тераш да работи нешто а не да јаде
Кај мене сега во 5ти скок почна да пие по малку, 20 - 30мл и почнува да се смее да си игра. Многу е нервозно. И сега ја чекам да заспие и во спиењето и го давам млекекото,. Така си пие. Пробај така. Не е решение ама белки брзо ке заврши ова протестирање за млеко
Абе супер е тоа, битно минимумот од 500мл го внесува, нормално е да менува, не може секогаш исто да пие. Моево на 3 месеци имаше 5кг, а пиеше дури и премногу за таа возраст. Глеаш твоето си напредува супер, расположено е, не се замарај.
Zdravo. Koja e razlikara pomegju probioticite Bio Gaia i Waya? Do sega koristev Bio Gaia, no gledam deka Waya e daleku poeftin i nekoi roditeli se zadovolni.
Ве молам за совет. На 4 ипол месеци почнавме со вкусови се одеше супер додека не се разболевме од корона. Откако излеговме од болница не отвара уста воопшто за ништо, ни овошје ни зеленчук апсолутно на ништо, дури и капки едвај пие. Само сака да цица, веќе е полни 6 месеци а за месец ипол се враќам на работа. Несака ниту шише да фати, ниту чашка. Веќе сум загрижена ве молам за совет.
Јас од денес се решив на бебчо да не му дсвам ништо освен омега и д3 месец дена е. Кажете ми дали ќе има нексков проблем ако не давам пробиотик? ако е кажете некои ефикасни ваја или диа стоп? Пробав со био гаја не одговараат се мачи многу. Сабајле му дадов само цедено свежо маслиново.
Нема да има проблем ама пожелно е затоа што пробиотикот ја подобрува цревната флора, а со тоа и се јакни имунитетот.
На доење ли е или ад? На првата ќеркичка ништо освен вит Д не сум ѝ давала, ја доев. Ни омега, ни пробиотик. Топ имунитет има. Малово на ад беше претежно, и омега и пробиотик и мултивитамини ѝ давам и пак има послаб имунитет
Од почеток користам Био Гаја до сега не сме имале проблем. Плус Омега и Д3 и мултивитамини. Консултирајте најдобро педијатар секое бебе е различно.
Мајки денес примавме вакцина тие што се на 2 месеци бидејќи тогаш не ги примавме дека хемоглобинот ни беше многу низок, ние сме скоро 4 месеци. Од тие лепенките дали смејам да лепам на ножињата превентивно да не качи температура или ?
Јас ништо не лепев. Не ми качи воопшто т. Малку само потечна му беше столицата ден два и толку. Супер пројдовме. Прошлиот петок го вакциниравме.
Мајки здраво. Бевме на ортопед денес 4++ сме и си прашав што ме интересираше пошто бебе е многу активна сака да седи ама заборавив да прашам дали смеам да ја ставам во кенгур. Од кога почнавте да ги ставате и дали има некоја мајка што прашала ме интересира што ви посочиле. Неможам вака ништо да фатам така барем ќе ми е полесно. Фала ви
A има проблеми со какањето во смисла да не може да се искака? Оти ако нема, не гледам причина за загриженост.