Смееш, не само да не качи температура туку и местото го лади кај што е убодот да не ги боли толку. Јас ставав два дена
Нема се стиска мислам дека повеќе се како грчеви или био гајава направија тврда столица мене ми беше повеќе што помалце кака 3-4 пати. Не е обилно
Мами ние сме 3++, сега треба да примиме ROTA 2 доза и PCV(стрептокока претпоставувам дека е) прва доза. Кажете ми вашите малечки имаа ли реакција? Како поминавте? Повеќе ме интересира за стрептококата. Иначе мислев дека петовалентна треба ама изгледа таа ќе ја примиме на 4 месеци
Девојки, едно чудно прашање. Бебацот е 40 дена. Преку ден ајде ние сме будни па не обрнувам толку внимание ама ноќе спие до мене и буквално на моменти не можам да спијам од звуците што ги испушта. Јас лесно спијам ама мислам дека он па ептен е вокален не се сеќавам ќерка ми толку да испушташе. Ај што уште му кркори носето од плодовата вода ама цело време стенка како да сака да се искака, напнување стискање стенкање кенкање. Сите ли го прават ова? И не се сеќавам до кога траеше жива ненаспана сум, ај што се доиме на 2-2.5 саати ноќе туку и не можам да заспијам од звуците само го гледам дали е добар и дур сум заспала, тој пак се буди. А он спие гајле нема, во сон ги испушта.
Кај мене се случува истото, исто 40дена. И преку ден и преку ноќ исти такви звуци испушта. Јас цела се штрекнувам некогаш и одам го проверувам а он си спие. Дење, ноќе ненаспана сум Претпоставувам дека е нормално
И ние 40 дена за еден ден, и моето се буди на 2, 2ипол сати ако имам среќа, ако не на пола сат, сат. Ова ноќе, а дење еве денес дремна 3-4 пати по 15 мин и толку. Другото се во раце, кемкање, плачки, јас жив мртовец во фаца сум се сторила. Претпоставувам од грчеви е така ситуацијава. И во сон исто многу немирно спие како да се бори со нешто, кемка и прета со раце и нозе и се разбудува. До кога вака не знам
На кого и да спомнев ми се смееа и чудеа. Цело животинско царство ми беше дома од разно разни звуци. На крај во дневна спиев од што бев ненаспана, ужас. После втори месец почна да не квичи толку, еве сега е 3м и спиеме во иста соба. Пошто имам ужасно лесен сон и тешко заспивам знам пак да избегам некоја вечер и да ја оставам со мм.
https://zegin.com.mk/index.php/mk/babygal-pavlovicheva-mast-100-ml https://zegin.com.mk/mk/dr-pavlovic-pavlovicheva-originalna-mast-100-ml @NIKA@ На која мислиш?
Moeto najverojatno ne mu odgovara taa mast na kozickata bidejki mu napravi osip pred nekoe vreme na gazeto. Od taa pricina se plasam da ja mackam poveke kade bilo
Пробај со крема која содржи цинк. Инаку јас избегнував да мачкам креми, само го бришев вратчето со вода и го сушев. Ако се одржува суво и чисто не се зацрвенува често.
Колку и се фаќа да испие во 24ч. Ме побудалеа педијатриве веќе, мојот пие 800мл на 24ч мајчино измолзено, 2++ е и има 4850гр, еден ми вика нека пие повеќе, друг не му давај толку. Оваа на вакцинација сака да не следи у килажа, демек дали напредува. Спобудалев.