Нормално е и мојот прави, во сон како да свирка. Сега на 2++ едната рнка ни е средната и дење фрчи а ноќе нормално дише.
Точно. Секојдневно нежно бришење со вода и потоа детално сушење е најдиброто решение ни крем ни ништо.
Моево докај 400-450мл адаптирано пие + цица. 800мл не верувам дека пие. 3++ е, 5061гр последно мерење. Педијатарот ми кажа си имала она некоја своја крива на растење. А и не можам да ја натерам да пие повеќе за жива глава.
Моето 6 недели е, и не сум дала освен Д капки ништо друго, секако по препорака на педијатар. Иначе во Германија ова, тука не даваат ништо, за грчеви добив само некои од ким чепчиња природни што и не се баш ефикасни ама не даваат и не ништо друго. Не велам дека е исправно тука а таму не, туку само колку да знаеш дека проблем не е штом тука не даваат. Викаат до три месеци се адаптира систем за варење и тоа е природен процес што мора да мине 3 месеци ко да се 3 дена умревме за спиење и јас и бебе
Бебе ми беше 3 недели кога прашав од причина што сака да биде нон стоп во раце и ми рекоја дека е ок, дури и е супер за колкчињата позицијата што ја има во кенгур.
Zdravo na site. Malata ima 6 i pol meseci. Ima dva obroci od koi dorucekot i e mala teglicka i pol a rucekot skoro edna mala teglicka. Na ad sme no mnogu malku pie poslednive denovi. Ke ispie 60ml pa vriska place se vrti. Noke ne stanuva za mleko. Max 400ml i se sobira vo 24 casa. Ke poludam veke. 6500 e teska
Mislam deka ne e normalno tolku malku mleko da piet. I slabo napreduva normalno so vtoriot obrok pocnav pred nekolku dena i se mislam da ne i davam rucek za da pie mleko. Moze dorucekot ja drzi poveke i davam zitarici i ovosje. 5 saati bea pominati i pak samo 60-70 mleko ispi. Sabajle koga ke stane nakaj 7 isto ne pie a cela nok ne piela.
Тоа да мене ми е проблем за какањето био гајатс уште вториот ден кога му ја дадов видов како промена претходно све си беше добро јас на почетокот ништо не му давав све беше ок додека од стрсна не ти кажат зашто не му даваш. За грчеви знам сите мора да го поминеме тоа.
Има некоја искуство со рота вирус? Нема ни 6 месеци бебе.. од брат му фати, еве вечерва прв пат темп 38.3 и преобилно проливче...на постариот му пројде за 3 дена без некој потешкотии..
Isto i jas ovie 4 meseci, no kako pocnav na rab baba ne e mama i vednas promeni. Toa si bara kozickata da dise, malku zapostaveno i eve reakcija
Здраво, Бебенцето ми е 7 дена и после секое доење го држам исправено ама не сака да ждригне, си има редовна столица и многу гасови.Дали е ок?
и мојата е иста …упорна биди и држија додека не уждригне инаку мака ке си има со гасови ….. најди и позиција каде што најбргу ке уждригне ,јас првично почнав на рамо да ја ставам ама мн и требаше а сега ја чувам на рака и ја тапкам ….инаку сме 2+++
Исто како мојата, 6 месеца е 6200гр. Не станува за млеко, а сабалје кога и дадам 50-60 мл пие. Не сака повеќе.