Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    2.698
    Од одма, така и спие, антирефлукс положба,, заради давење со млеко во болница.

На S.o.F.i, Razvigorec и tina2018 им се допаѓа ова.
  2. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.380
    Допаѓања:
    5.244
    Исти сме.
    Шо вика педијатарот, чаре?

3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Може ли слика да ми пратиш макар и во приватна порака како тоа изгледа бидејќи мојава количка нема агол од 45 степени па д аја понаместам некако. Фала

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Во креветче исто така спие? Во болница креветчињата им беа под агол, ама дома не знам како да го наместам. Таму повраќање, дома не, ама сигурно е подобро така под агол.

5. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932
    Стави нешто под душекот најгоре за да добиеш агол.

На Knizhevnik11, tina2018 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    10.743
    Уффф размонтирана ми е зимската количка, земавме летна.
    Ако успеам вака текстуално да ти објаснам. На Кика Бу ја имаме Дарлинг, самата корпа, се прави во седиште. Прво од страните се стиска да се навали корпата и така се закочува. После одоздола, на самата корпа има 3 каиши. Тие се затегаат под агол и има едно како железно, тоа се крева како за потпора под кој агол сакаш.
    Ваљда нешто ти разјаснив колку толку :$

На Noranora му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Да да фалааааа

8. Ann.

Ann. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    124
    Здраво мајки, на син ми постојано му се појавува црвенило на лицето и му е суво и рапаво и постојано се чеша и е нервозен. Мачкам со мустела стелатопиа, поминува но повторно се појавува. И исто во главчето му се прават како корупчина и кога ќе му ги исчистам му е местото како влажно. Ќе ставам слики. Бевме на педијатар, немало ништо. Се нервирам пошто постојано се чеша и е нервозен, не знам како да му помогнам. Некои совети..? 20220314_150135.jpg 20220311_103534.jpg

9. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    За корупките на главчето само редовно чешлање по неколку пати на ден и кога го бањате со ракавица ќе му ја миете/триете главата да паѓа тој сувиот слој. И јас му ја мачкам главата со крема на Веледа преку косичката. Јас од старт правам така по совет од мајка ми и до сега не се направиле корупки, а редовно на секое чешлање му паѓа тој сувиот дел. За другото немам искуство, му се појавуваат и кај моето бубулички и малку црвено ама му го мијам со вода и го мачкам со крема на Веледа и се смирува, инаку не го чеша. Поздрав

На Ann. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    84
    Јас и се жалам дека слабо пие, она ми вика супер си е да не пие млеко нема ни толку да напредува...Никој не нѐ сфака.

11. Emaema

Emaema Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    111
    Мајка атопичен дерматит е тоа,исти сме и ние

На IRBBB, Ann. и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.579
    Допаѓања:
    5.951
    ова на лицето е атопичен дерматит, ја по препорака од овде од форумот земав биодерма атодерм, со неколку мачкања се среди.

13. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Атопичен е.
    Нас ни дадоа биодерма и бањање на секој 2 дена пошто топлата вода суши уште толку и мустела за бањање и фрош сензитив зелениот за перење.

14. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Majki bebe e 5 ipol meseci si spiese nokje od 19 nekade do kaj 1-2 po polnokj, piese mlekce shto se vika poluzaspana i prodolzuvase do 6 sabajle. Preku den imase 3-4 dremki po 30-45min, Vcera i denes ako zabelezuvate na tabelata ovaa poslednata dremka i e po 4-5h i bas se cudam kako moze tolku da spie. Vcera vese ok si zaspa pak nakaj 21-22 i si terase taka so edno budenje denes ke vidime kako ke bide imam uplav da ne pocne nokje da ne spie oti jas sum teshla spanka kako ke izdrzuvame neznam a pomosh nemam nikakva hahah. Dali ima nekoj vakvo iskustvo i nakade odi ova spienje po 4-5h ?

Прикачени фајлови:

15. Ann.

Ann. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    124
    @Сара Лав @Emaema @Anaroz1 @Noranora Ви благодарам мајки, ќе земам биодерма, се надевам ќе помогне, за корупките на главчето зедов мустела пена за таа намена и ракавица за триење. Поздрав :)

На Сара Лав и Noranora им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.329
    Допаѓања:
    33.671
    На лиценцето е атопичен дерматит и и јас би ти препорачала биодерма интензив и маслена купка и лосион, а за темениците можиш да пробаш да ги омекниш со мачкање на бебешко масло саат-два пред капење и додека го капиш да го истриеш нежно со ракавицата или со бебешка четка за коса.
    А педијатарот.. :x

На Razvigorec и Ann. им се допаѓа ова.
  17. Ann.

Ann. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    124
    За темениците ќе пробам со мустела пената, а после ќе земам и биодерма, се надевам ќе му помогне, ќе биде посмирен. Ти благодарам :)
    За педијатарот немам коментар.

18. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    508
    Мами од кога почнавте вашите малечки да ги ставате во полулежечка односно под агол од 45 степени. Ние сме 3++, вчера бевме на ортопед, се е супер и ни закажа контрола на 6ипол месеци, а за во меѓувреме не ми даде совети конкретно за ова, а јас од толку прашања што имав на ова скроз заборавив.
    Некако наредната контрола ми е многу далеку, мислев дека ќе имаме барем уште една пред да почне да седи.

На Passionfruit му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.067
    Допаѓања:
    4.942
    Педијатарот ми рече од 4 месеци. Ортопедот на 2 месеци во извештајот напиша да се става под 45 ст. Мојата е 3м ако ми покаже знаци дека може и порано пред 4м ќе ја ставам и порано.

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    508
    И мене педијатарот истото ми го кажа од 4м. Моево како да ми дава знаци, па ќе видиме, ќе почекам до 4м.