Од 3 месеци ни рече не на 45степени туку подисправена на 30 степени да не е легната цело време. Ни рече или во релаксатор или на кревет со перница потпрена. Ја ставам јас со перница потпрена седам пред неа и и подавам играчки и тропкам.. од 3+ ова. Ако е заинтересирана стави ја ќе видиш. Значи не седната скроз туку така подисправена и можам да кажам интересно и е,прво што си ги примети се нозете па почна да си ги тегне . Следи си го бебето мајка
Значи не е рано. Се надевам ќе му биде интересно колку и на мене, бидејќи веќе не се издржува. Воопшто не сака да лежи, цело време е во раце. Дури и за кенгур прашав, ни одобри, но се плашам да не погрешам бидејќи секој ортопед различно кажува. А веќе времево се поправа па би сакала да прошетаме, ама во раце не би издржала, 7.750кг сме
Од кога почнаа вашите малечки да си ги откриваат нозете? Мојава е 4+ и абер нема уште си се восхитува на рацете
Пред недела дена, така нешто, сеа кога мењаме пелена не можам од уста да и ги извадам инаку за 6 дена ќе праи 5 месеци
За ќенгур мене ни рече може уште на 7недели кога бевме (ова маја Каличанин во Систина) ама јас не земав бидејќи сака да се вози во количка. Нема што да чекаш мајка убаво е времето ставај во количка и излегувајте ем воздух ќе ве фати ќе си поспие поубаво. На почеток ако ти е страв дека сама со количка да не ти плаче шетај некаде во близина. Јас првите неколку пати буквално само на улица ја возев нагоре надолу да ми биде блиску ако треба да интервенирам дома да ја носам, сега одиме секаде со количка
Иста сум и јас сега со количкава, на радиус од 50м се движам само ама мора да се навикнеме... ќе пробаме и кенгур, но ќе се трудам количката да ја засака, попрактична ни е. А и мислам полабаво би било кога ќе почне да седи и да разгледува.... како и да е
Не знам ќенгурите до колку кг се, и плус сега кога ќе се стопли во ќенгур ќе биде жешко по мое ова. Размисли да не го купуваш бадијала. А што викаш кога ќе почнат да седат уште поубаво тогаш па до тие пари би си купила летна количка место ќенгур. (Ова јас гласно размислувам)
Има кенгури и за до 18кг, ама во право си. Периодов што оди не е баш за кенгур, воопшто не се сетив дека би му било многу топло...
Моето сега на 6м почна да се фаќа за нозе. Во уста уште ги нема ставено, ама тоа оти е малку дебелко, малку потешко му оди.
Na 5+++ pocnavme so vkusovi, a veke edna nedela pomina kako mu vovedov prv obrok,pojadok.Prasanjeto mi e koga da mu vovedam vtor obrok,rucek ?
Mesec-mesec ipol posle prviot da se privikne stomaceto. Jas pocnav okolu 3 nedeli so vtor po prviot i use 2 nedeli se macese so zapek taka da nema potreba od brzanje
Запек се мисли ако не може да се искака или? Моето има така тврди гомца. Како запек е или недоволно течности?
Ја имам истата мака скоро 11 месеци е не фајќа никакво шише,и прскам од шишето во уста но тоа не е начин