Isto i moeto ne saka ama ic, ni casa so klunce ni nisto.. samo taka da si smuka i gricka tolku a ima tvrdi gomca
Здраво мамички. Моето бебе е месец и една недела и се мачиме многу со болки во стомакот и грчеви. Бевме на доктор ни препишаа капки, но сакам да пробам и со некои домашни лекови. Дали знаете нешто што помага?
Домашни лекови незнам но кај нас е успешно да го легнам кај мене на стомак и така се смирува, односно му се смируваат грчевите. И друг совет од педијатарот да не му давам често да јаде за да има време да му се свари храната. Измеѓу да му давам цуцла ако побара да јаде. Ова го практикувам еве месец и пол сме и до сега нема грчеви. Ептен ретко понекогаш и тоа приметувам кога ќе се прејаде после тоа има грчеви. И пробиотик му давам од сам почеток. До сега сме без капки за грчеви.
Се соочила некоја мајка со регресија во спиење? Ноќе спие фала му на Бога но дневните дремки се сведоа на 2 од по пола саат максимум. Ова не се издржува. Денес плачела како никогаш до сега. Иначе за две недели прави 5 месеци. Заспа пиејќи чај 20-30 мл, одма и ја ставив цуцлата и заспа.
Која крема со заштитен фактор ја користите за бебките? Моево вчера во кенгур малку го фатило сонце, а јас па ни на крај памет крема да му ставам.
Лани користев Mustela и Thinkbaby И јас вчера приметив дека ги фатило сонце, треба да се почне пак сезоната. Кога бираш крема гледај да е со физички филтри.
Дали некоја мама знае да ми објасни од што зависи колкава количина на д3 капки треба да прима бебе? Како се одредува?
На моите им одреди ортопедот 200ИЕ на 1кг преку зима. На пролет/лето се намалува дозата. Консултирај се со ортопед или педијатар за дозирањето.
И нас така ни кажа педијатар да зголемиме доза зимава кога и кажав дека бебе почна да се поти на главата на нормална температура. Не прашав зашто искрено
Za od casa i treba vreme da nauci. Ke i ja stavis vodata kolku da ja dopira.so usta za ona da usmuka, ne i ja digaj casata taka mn i doaga i se zasrknuva. Za vezbanje pienje tecno probaj so jogurt na casa,gust e polesno im e. Vodata im e poteska za ucenje kako treba. Moevo dolgo se davese od voda i bas majkatakata mi predlozi da.probam so jogurt. Davav intenzivno nedela dena posle podobro i odese so voda
Искуства со Софи жирафата? Синко е скоро 4 месеци, сите играчки се нервира што неможе да ги стави во уста, а ги носи до уста Дали да му земам? или уште ни е рано
Почекај уште малку да може да става во уста па ќе видиш како ќе биде. Мојов се што е тврда пластика му е глодалка, а глодалките само за украс ги редиме. Среќа Софи не ја земав, скап украс ќе беше А мерак ми беше ептен
Јас ја купив околу 4 месеци откако почна се да пика во уста. Ептен е мека и синко ја обожава. Земи си ја па ќе си пробува