јас ја земав, 3 ипол месеци сме, ама исто се нервира не може да ја погоди устата не е баш практична ... ми фаќа тетрата под глава шо и ја ставам и таа ја пика во уста најлесно и е
јас давав кога имаше две недели ама немаше никаков ефект, не помогна ништо... сами пројдоа кога дојде време..
Јас ја добив за мекици уште и некаде околу 3 месеци почна да ја фаќа и пробува да ја стави во уста. Сега, 4+ омилена му е.
За Софи конкретно не знам. Имаме еден куп глодалки ама најмногу му се погоди оваа и само неа ја сака. Лесно си ја врти од сите страни и убаво ја фаќа со рачето дека има дупка во средината.
На 4м и ја земав и како и ја дадов директ во уста пред тоа никаква глодалка не сакаше маста и ја извади цела е испукана ама ја играше до некои 6м после како што кажа и срна досадна и стана
Знам дека повеќето искуства со Софи се добри, ама ќерка ми напротив од сите глодалки и играчки баш неа никогаш не ја засака не знам зошто.
Ние ја добивме на подарок на 5м директ во уста. Не ја испушташе. За 3 дена пукна гумата и фалеше едно парче па шубе ми беше и земавме нова. Ама еден месец и беше интересна. Сега ни е како лажалка за јадење дека лесно се витка и пика во уста. Таман ќе отвори уста јас бап лажичката со кашичка.
Синко не ја ни фаќа да се игра со неа, а не па да ја глода. Ако јас му ја дадам, одма ја пушта. Ептен ја има стаено на игнор од почеток . Баш скап украс работава .
Нас ни го подарија сетчево на 3 месеци и еве и сега на 6 и' се омилени за грицкање: Многу се лесни за држење, поради дупката во средина многу лесно може бебе да ги фати, па и со двете рачиња, пластиката е мат, не е груба, тенки се па секое ќоше го грицка. Ако може да ги најдете, ептен ги препорачувам.
Сенаменска жирафава . Се шалам мајка, ако е нејадач мора некако да се снаоѓаш. П.с. мојата не ја рецка софи
Kakov kengur koristite ,majki, da mi preporacate nekoj dobar, cena ne e bitna. Bebe mi e 6+ pa sakam da zemam kengur za kratki prosetki da ne nosam kolicka..
Да се надоврзам на @Tiny Love со еден хинт. Ако се решиш за Ергобејби не земај Омни 360, земи 360 штом ти е за 6+. Едина разлика (освен цената) е тоа што Омни 360 може да се користи од новороденче, а за 360 треба плус infant insert, не е 0+. Јас го зедов Ергобејби 360 од Бејбицентар кога синко беше 4 месеци и секоја препорака. Претходно имав еден од Чико, нема споредба. Е сега синко е мање више 9кг и толку, мојата кичма веќе не може да издржи шетање со кенгур, а не знам со кој памет со мм биравме не до 15кг до 20кг..
Јас го земав Breeze, мислам дека е понов модел, нема infant insert и може да се користи од 0+. Многу ми се свиѓа што дел е како мрежа и не би требало да поти толку многу. Исто и моделот Cool air mesh има дел со мрежа за подобра циркулација на воздух. Едит: ако сака пробај да го носиш на грб , така било полесно за големи тежини.
Новиве модели сигурно се многу поубави мама, во Бејбицентар ич немаше избор, дали два три модели само. Иначе на грб шанса нема, како, на господинот ќе му се попречи видикот . Тој ни на половина од страна нејќе да го држам, строго пред мене и напред да гледа .
Мајки искуство со сплесксно главче од позади ? 4 месеци сме, си ја врти главатс скорз од една на друга страна кога спика, а ако го ставам настрана баш не е обожавател. Има шанси да се смени !???