Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Мајки, колку млеко пијат/пиеја вашите бебуши на месец ипол два? Со ова доењево немам претстава колку цица и кога треба да му дадам шише немам поим колку е потребно/нормално за таа возраст. Некогаш е страшно лаком па ќе поврати, некогаш заспива после 30мл и ќе ми се разбуди порано.

Исто така, кога му давам шише последниве неколку дена е страшно нервозен. Мавта со раце дур цуца, испушта нервозни звуци црвенее, дури се засркнува ме вади од памет. 3 различни шишиња сменив мислејќи дека нешто го нервира бавен/брз тек на млекото ама со сите реагира исто. Претходно без проблем пиеше од шише, смирено, најнормално.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    508
    Исто и ние имаме таков проблем, само што кај нас е проблем десната страна. Обожава да спие на десна страна, дури и кога разгледува ретко ја врти на лева, како во навика му помина.
    А дали има шанса да се оформи убаво, нека каже некој кој веќе поминал низ тоа:)

3. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.573
    Допаѓања:
    5.944
    исто и ќерка ми, ептен и беше сплескана од десна, почнавме полека да ја вртиме на лева дури вратот не и одеше натака, сеа после месец дена има напредок, мењај го на двете страни, ставај тетри перници занимавај го тропкај збори му од таа страна да се врти еве кај нас има подобрување гледам дека почна и сама да се врти во спиење и на лева

На tina2018 и TanyaClover им се допаѓа ова.
  4. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    508
    И ние почнавме исто, јас дури и се исплашив, кога го занимавам од др страна на кај на око ме гледа како да неможе да се сврти. Кога ке го држиме исправен главата не ја држи право, навалена на десна страна. А во спиење веќе се врти и на двете страни. И на ортопед го однесов само за ова. Ама среќа нема дефекти, само навика

5. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Моево исто имаше сплескана глава, со помош на позиционер ја исправи. Едно спиење го ставам на десно, наредно на лево и цело време така. Го купив од Бебехоум:
    https://bebehome.mk/product/vib-страничен-позиционер/

На tina2018, Butterfly1212 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  6. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Би требало да е фаза, со моето поминав низ истото два пати во различни месеци. Гладно нема да седи.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    578
    Мајки може ли да ми предложите пумпа за измолзување сеедно дали рачна или електирична (која сметате е подобра)? И дали секако ќе ми треба да земам одма или откако ќе се породам ако има потреба?

На tina2018 и TanyaClover им се допаѓа ова.
  8. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    508
    Јас сум задоволна од електричната на Kikka Boo. Една од поевтините електрични пимпи, а врши работа

На Mrs.Sofija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    9.310
    Почекај, ако треба после породувањето ќе си земеш.
    Јас исто гледав да земам пред породувањето ама ако земев ќе се заебев. Еве 4 ти месец јас нит сум ставила пумпа нит имаме потреба

10. Asher

Asher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    295
    Почекај да се породиш па после ако треба ќе си земеш. Сега можеш да си пдбереш само каква па ќе ти купат ако треба.

Првото го доев скоро 2г пумпа не ми требаше воопшто. Сега со второто еве скоро 2м исто не гледам потреба за пумпа.

На nevermet18 и tina2018 им се допаѓа ова.
  11. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Јас имам рачна на Philips Avent, одлична е. Со електрична иде побрзо одмолзувањето, но околу 10.000мкд е. Не ми се даваше искрено толкава сума. Мене многу ми се најде уште од прв ден за стимулација. :)

На zverkica и Mrs.Sofija им се допаѓа ова.
  12. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    2.697
    Јас купив 4 ден во болница, пред тоа не ти треба. Ја имам чико рачната и се уште се одмолзувам и пие измолзено мојов, за 20мин од двете гради 220мл вадам. Задоволна сум за 1900 денари.

На stsmua05, Mrs.Sofija, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.067
    Допаѓања:
    4.942
    Ќе земеш ако треба дур си во болница ќе ти купат само одбери која. Јас ги имам пробано електричните на кика боо, медела и филипс авент. Авентот ми беше најубава ама изгор скапа, меделата крш, кика боо за цената е премија ја таква би си зела.

На Mrs.Sofija и TanyaClover им се допаѓа ова.
  14. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    423
    Мами ќе ве молам совет...
    Бебе. 4ипол месеци се штрека премногу во спиење, особено на нагли и остри звуци. Дури и кога дремнува преку ден се штрека а ја учев да спие во галама, со звуци, до 3 месеци спиеше со фен од јутјуб. Секој совет е добредојден.

15. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.573
    Допаѓања:
    5.944
    да се надоврзам , не знам колку си спремна да дадеш јас имам филипс авет електрична презадоволна сум и уште ја користам од прв ден, три ипол месеци веќе, ама скапичка е, мене ми е поклон, а другарка има на кика боо задоволна е исто доста ппевтина

16. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    9.310
    Mom's
    Што ќе правиме со мењавање на саатот? Како ќе ги заспивате ѓаволчињата? По старо или ново време? Пред некое време ми излезе на инста некоја табела ама сега не можам да ја најдам никако.

17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ke se priviknat ne mu ja misli mnogu...den dva ke im se smeni saatot. Uste mnogu ke menjaat ne e ova nisto

18. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    4.146
    Табелата беше со 15-20 минути порано/покасно да му поместуваш рутина и за неколку дена ќе си се порамни со саатот.

Едит: Еве ја ја најдов табелата
    Screenshot_20220320-112829_Instagram.jpg

Среќа нас не ни треба, рутина секако немаме (facepalm):)

Последна измена: 20 март 2022
    На nevermet18, LazaLaza, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.573
    Допаѓања:
    5.944
    исто и ние :rofl:
    кога читам дека имаат ред се чудам или некој кога ќе ме праша преку ден кое време дремнува бебето и колку спие, не знам стварно што да одговорам секој ден е нова песна кај нас :rofl:

На bybeDkid, tina2018, Knizhevnik11 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.379
    Допаѓања:
    5.244
    Ја видов табелата на инста и ми се плачеше. Си вакам зашто немаме ред, ни за спиење ни за јадење

Ама добро, не сум била сама.
    Се окривувам себеси дека не знам да го успијам бебе.
    А пак кога сме некаде на гости нема шанси. Када ли грешам, незнам. Не сака и не сака да спие
    Само во количка ама надвор.
    Е ај изнеси бебе на ваков ветар, де.

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.