Мајки бебе 2 ипол месеци ми падна од кревет пола метро височина, ја зафатив малку за пантлончиња ама со главчето пак тропна на паркет. Се побудалив од грижа, плачеше силно ама за брзо се смири, малку се смешкаше ја задевав и сега заспа. Значи навидум се е нормално, звонев кај матичната да ја носам, ми рече да ја посматрам дали насочува поглед, дали се понаша нормално и ако нешто ми е чудно да ја носам на болница. До сега се е нормално ама не знам умрев од грижа на совест. Како можеше да ми се случи не можам да си простам ви се има ли случено вакво нешто? Не дај боже да и е нешто
Дали пробиотикот ВАЈА во точно време се дава јас насабајле му давам зависи кога ќе стане и дали е убаво насабајле да се дава ☺️
Јас го користам од раѓање 5+ сме и никогаш у исто време не сум го дала од проста причина што со скоковиве и регресии у спиење немам појма ни кога ќе легне ни кога ќе стане, сум го давала и од сабајле и скроз навечер
Мајки приметувам веќе неколку дена наназад навечер беба со нозете удира у креветот нагоре-надоле кога спие. Ај што ме вади од памет него е нон стоп откриена и не знам дали е ок тоа пошто така не праеше...
Исто скроз, околу 5 месеци почна да праи така, у сред спиење ги дига во вис и ги треска од креветот Сеа поретко прави ама нормално е.
Истооо леле мислиш креветот ќе го урне и исто отскриен цело време и го префрлив во вреќа да спие. Барем знам не е отскриен.
Оди пеобај на ова вреќа стај му. Плаче цела зграда ја дига,шутира мислиш си ја врзал и нема никогаш да ја пуштиш.
Поголемава се какаше 7-8пати на ден,исто како сенф боја,матичната рече дека е нормално за деца кои се на доење,така се чистат. Мислам првите 2 месеци така беше.
I mene isto mi vikase ivanka sirok povoj samo navecer...bese zesko leto...zosto vikam samo navecer....pa da i bile nozete rascepateni dur spie da legnuvale kolkovite dobro...vikam pa sekako taka spie na grb stavas bebe i rascepateno e....ama ako pocnelo da se vrti nemalo da bide...abe ajde ne stavav sirok povoj ama mi stoese.misla da ne sum greska posle.odgovorov svativ dela ni sama ne znae zaso go preporacuva
Леле таа Иванка воопшто не ми остави убав впечаток кога ја однесов ќерка ми. Кога ќе ме прашаше нешто, ко да ми се потсмеваше на секој мој одговор.
Мама, тука негде е и моето во возраст, исто кака многу пати во текот на денот и ноќта. Се додека столицата е жолта и не е ни претврда ни течна, се е во ред.
Здраво. Дали кога почнувавте со пробување вкусови дававте домашни, органски овошја и зеленчуци или од маркет? Каде би можела да најдам органски овошја и зеленчуци во Скопје?
Од Тинекс и купувам и овошје и зеленчук и месо. Фино би било се органско ама во градинка и кај баба и дедо нема органско. Ми немаше поента 3 месеци органско после да се привикнува на неорганска храна надвор од дома