Ме збунија мене дека едниот ми вика само д3 нема потреба од омега и д3 другиот ми вика омега и д3. Ќе земам педијатарот како што ми кажал
Мајки да ве прашам, дали кога ги преместувате бебињата од соба во соба за спиење ви реагираат со плачки? Денес бебево го преместивме во другата спална дека е потивко за спиење и дека непознато му дојде почна да плаче, да се врти наоколу, па морав во првата спална да го однесам за да се осигура дека е таму и кога задрема го префелив во другата спална. Како ќе биде вечер којзнае како ќе реагира кога ќе се разбуди и види дека не е неговата соба Некое искуство? 4 месеци има бебе и се приметува
Се свртел пак сабајле ама на страна. Ја закопчав скоро цела вреќичка, малку се бунеше ама спиеше до сабајле. Немам место за транспортно, да знаев, немаше олкав кревет да зимам. Ај за второ.
Мајки како правите отпечатоци од ноџиња и рачиња? Каде можам да најдам материјал, мастило или боја и подлога?
Пробај со машинка за стругање ноктиња, ја има за бебиња. Јас ја нарачав од амазон и ептен е лесно со неа. Не го боли, нема шанси да го повредиш и ептен е лесна за користење.
Јас давав до 8ми месец пробиотик оти многу тешко се какаше ако не му дадеб 2 3 дена после се стабилизира Кај нас така беше кога прекинав со пробиотик, па продолжив пробиотик и чај од анасон и се среди столицата Во март оргопедот ми даде д3 на пливит плус д3 и омега, така терав и април, педијатарот ми препорача мај да давам само д3 и омега и јуни јули и август да не давам ништо
Се случува ли некаква промена крај на 4ти пред 5ти месец? Недела дена не спие преку ден саглам, се буди и навечер. Скок 4ти ако е тогаш касни 5 недели, а 5ти рани 3 недели буквално на средина помеѓу двата сме, ми отпаѓаат скоковите. Или се размазило па сака внимание...
Мислам дека после 4 скок имаат регресија во спиењето им се менува спиењето ептен. Затоа како споени доаѓаат 4 и 5 скок и се доста бурни. Како и да е поминуваат, фази се, а за утеха после секој скок ново поинтересно бебе имаме
Еве исто сме тој период, влеговме пред малку во петти скок, овој месец е хорор буквално, дремки од 30мин, последната дремка вриштење додека да заспие, а навечер како новороденче, на секои 3часа будење.. Јас се сомневам дека и заби имаат удел овој период Успат и кенкање цеееееееееел ден
Хахах здраво мајка добредојде во клубот. Значи 5ти скок спиењето навечер што ќе беше ова се дупна од цицање дететво. Мислиш гладен нејаден претходно па сега да надохнади хахаха. А за дневните дремки од кога е роден спие по 30мин само хахаа пред некој ден спиеше 2 часа се збунив го проверував дали е добар па и температура му мерив хаххаахах
Е ова е супер опција ти благодарам. Баш ќе побарам, иначе успеав да ги подскратам ама ми беше страв подлабоко да ги сечам и пак и се по 2 дена потпораснати
Значи не се само скоковите проблематични периоди, супер 4ти не го поминавме нешто драматично, еве ни враќа сега Оваа недела толку малку спиеше преку ден, да немав закажано редовен преглед на педијатар ќе закажев сигурно заради ова, до толку ми е чудно. Па и заби да се колку време искачаат тие, дај нека излезат и да завршиме работа .
Здраво кога го давате пробиотикот? Давав од сабајле , меѓутоа почна скоро цел месец во 5саат да ги крева нозете дали се грчеви дали му се кака. После почнав да му го давам во 18.45 меѓутоа нема промена исто е сабајле му дадов во 5 во 6 и нешто си се искака 3месеци сме.На цицање е и четвртокот ја примавме првата вакцина и ротата и петовалентната.
Не би требало грчеви после 3 месец веќе да имате, ако се појавиле сега, значи дека се од ротата и ќе поминат за недела дена отприлика, или ако е на ад може и од тоа да се грчи ако си сменила формула. Јас давам Рекол пробиотик од кога е родено бебе и супер регулира столица, да пробаш со нив, мислам дека времето не е важно кога ги даваш, мене педијатарот ми рече 2 пати на ден, ама јас после 3тиот месец му давам еднаш, доволно е и онака во мајчиното млеко има се
На мајчино млеко е не сме на ад ја пазам што јадам до сега не осетивме грчеви минимално како и нормално све си беше во ред сега почесто го гледам како се грчи му давам ваја пробав биогаја и диастоп не помогнаа вајата му е ок јас давам само 1на ден по 7капки така како што пишува.
Исто сме, 4 скок мирно го поминавме а, сега измеѓу 4-ти и 5-ти има регресија во спиењето. Навечер се буде на саат и пол два за цицање а пред тоа, стануваше само два пати.
Мајки сакам Софи жирафата да ја купам за бебе 4+, кажете малата или големата е подобро да ја купам? Рацете му се нонстоп во уста, и се друго што ќе фати