Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.244
    Ја едно време давав д3 и омега, сега веќе само д3 на пливит.

На Marsic му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Ме збунија мене дека едниот ми вика само д3 нема потреба од омега и д3 другиот ми вика омега и д3. Ќе земам педијатарот како што ми кажал

3. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Ја закопчав вреќичката до пола да биде на сигурно. Малку се буни ама ваљда ќе заспие.

4. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Мајки да ве прашам, дали кога ги преместувате бебињата од соба во соба за спиење ви реагираат со плачки? Денес бебево го преместивме во другата спална дека е потивко за спиење и дека непознато му дојде почна да плаче, да се врти наоколу, па морав во првата спална да го однесам за да се осигура дека е таму и кога задрема го префелив во другата спална. Како ќе биде вечер којзнае како ќе реагира кога ќе се разбуди и види дека не е неговата соба Некое искуство? 4 месеци има бебе и се приметува

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Transportno krevet e od ovie pricini ortoped Antonio preporaca ttoa.

6. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Се свртел пак сабајле ама на страна. Ја закопчав скоро цела вреќичка, малку се бунеше ама спиеше до сабајле. Немам место за транспортно, да знаев, немаше олкав кревет да зимам. Ај за второ.

На Marsic и Nbnbnb им се допаѓа ова.
  7. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    577
    Мајки како правите отпечатоци од ноџиња и рачиња? Каде можам да најдам материјал, мастило или боја и подлога?

8. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Пробај со машинка за стругање ноктиња, ја има за бебиња. Јас ја нарачав од амазон и ептен е лесно со неа. Не го боли, нема шанси да го повредиш и ептен е лесна за користење.

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    2.091
    Јас давав до 8ми месец пробиотик оти многу тешко се какаше ако не му дадеб 2 3 дена после се стабилизира

Кај нас така беше кога прекинав со пробиотик, па продолжив пробиотик и чај од анасон и се среди столицата

Во март оргопедот ми даде д3 на пливит плус д3 и омега, така терав и април, педијатарот ми препорача мај да давам само д3 и омега и јуни јули и август да не давам ништо

На Marsic, tina2018 и Te@ им се допаѓа ова.
  10. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.059
    Допаѓања:
    4.924
    Се случува ли некаква промена крај на 4ти пред 5ти месец? Недела дена не спие преку ден саглам, се буди и навечер. Скок 4ти ако е тогаш касни 5 недели, а 5ти рани 3 недели :shake: буквално на средина помеѓу двата сме, ми отпаѓаат скоковите. Или се размазило па сака внимание...

11. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    4.146
    Мислам дека после 4 скок имаат регресија во спиењето им се менува спиењето ептен. Затоа како споени доаѓаат 4 и 5 скок и се доста бурни. Како и да е поминуваат, фази се, а за утеха после секој скок ново поинтересно бебе имаме :)

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Еве исто сме тој период, влеговме пред малку во петти скок, овој месец е хорор буквално, дремки од 30мин, последната дремка вриштење додека да заспие, а навечер како новороденче, на секои 3часа будење..
    Јас се сомневам дека и заби имаат удел овој период

Успат и кенкање цеееееееееел ден

На zverkica и Mucika им се допаѓа ова.
  13. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    2.975

Хахах здраво мајка добредојде во клубот. Значи 5ти скок спиењето навечер што ќе беше ова се дупна од цицање дететво. Мислиш гладен нејаден претходно па сега да надохнади хахаха. А за дневните дремки од кога е роден спие по 30мин само хахаа пред некој ден спиеше 2 часа се збунив го проверував дали е добар па и температура му мерив хаххаахах

На Speechless и Mucika им се допаѓа ова.
  14. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Е ова е супер опција:l: ти благодарам. Баш ќе побарам, иначе успеав да ги подскратам ама ми беше страв подлабоко да ги сечам и пак и се по 2 дена потпораснати:rofl:

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.059
    Допаѓања:
    4.924
    Значи не се само скоковите проблематични периоди, супер :D
    4ти не го поминавме нешто драматично, еве ни враќа сега:sweat:

Оваа недела толку малку спиеше преку ден, да немав закажано редовен преглед на педијатар ќе закажев сигурно заради ова, до толку ми е чудно. Па и заби да се колку време искачаат тие, дај нека излезат и да завршиме работа :D.

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Здраво кога го давате пробиотикот? Давав од сабајле , меѓутоа почна скоро цел месец во 5саат да ги крева нозете дали се грчеви дали му се кака. После почнав да му го давам во 18.45 меѓутоа нема промена исто е сабајле му дадов во 5 во 6 и нешто си се искака 3месеци сме.На цицање е и четвртокот ја примавме првата вакцина и ротата и петовалентната.

Последна измена: 3 мај 2022
  17. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Не би требало грчеви после 3 месец веќе да имате, ако се појавиле сега, значи дека се од ротата и ќе поминат за недела дена отприлика, или ако е на ад може и од тоа да се грчи ако си сменила формула. Јас давам Рекол пробиотик од кога е родено бебе и супер регулира столица, да пробаш со нив, мислам дека времето не е важно кога ги даваш, мене педијатарот ми рече 2 пати на ден, ама јас после 3тиот месец му давам еднаш, доволно е и онака во мајчиното млеко има се

На tina2018 и Marsic им се допаѓа ова.
  18. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    На мајчино млеко е не сме на ад ја пазам што јадам до сега не осетивме грчеви минимално како и нормално све си беше во ред сега почесто го гледам како се грчи му давам ваја пробав биогаја и диастоп не помогнаа вајата му е ок јас давам само 1на ден по 7капки така како што пишува.

19. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Исто сме, 4 скок мирно го поминавме а, сега измеѓу 4-ти и 5-ти има регресија во спиењето. Навечер се буде на саат и пол два за цицање а пред тоа, стануваше само два пати.

На tina2018 и Mucika им се допаѓа ова.
  20. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Мајки сакам Софи жирафата да ја купам за бебе 4+, кажете малата или големата е подобро да ја купам? Рацете му се нонстоп во уста, и се друго што ќе фати